Bostadsbolagets personal tipsade – 12 nya lägenheter skapades

Före och efter omvandlingen av vindsutrymme.

Nu pågår uthyrningen av 12 vindslägenheter på Södra Allégatan i Haga i Göteborg. Nästa år planeras det byggas ytterligare 12 lägenheter på vindarna i andra delen av kvarteret efter tips från personalen om utrymmen som kan omvandlas till bostäder.

Hösten 2019 rapporterade bland annat Efter fem i Tv4 samt GP om hur tips från personalen gett 130 nya möjliga lägenheter till göteborgarna. Ett drygt 80-tal har redan byggts klart på olika adresser över hela stan. Det är dock ovanligt att så många lägenheter på en gång har byggts på samma adress.

– Vindsutrymmet som personalen tipsade om här hade uppåt 6-7 meter i tak. Utredningen vi gjorde visade att det både gick att bygga sammanlagt 24 lägenheter och att få till nya vindsförråd ovanpå, berättar Per Orshammar, projektansvarig på Bostadsbolaget.

Ettor med unik utformning
Eftersom husets utformning inte får ändras fick lägenheterna anpassas till det befintliga utrymmet. Det har gjort att varje lägenhet är helt unik i sin utformning och även skiljer lite i storlek. Samtliga är dock på 1 rum med kök i öppen planlösning och är mellan 31 – 35 kvm stora. Nio av dem hyrs ut via Boplats där de ligger just nu och tre läggs ut på den koncerngemensamma Omflyttningsplatsen.

– Under 2024 startar bygget av resterande 12 lägenheter på andra sidan gården och meningen är att de ska komma ut för uthyrning under 2025–2026, säger Per Orshammar.

Källa: Bostadsbolaget

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega