Väsbyhem slopar karensavdraget för sina medarbetare

Från och med 1 januari i år har Väsbyhem valt att plocka bort karensavdraget för sina medarbetare. Syftet med initiativet är att vara en attraktiv arbetsgivare som värnar om medarbetarnas välmående.

Väsbyhem har som målsättning att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser, att vara en attraktiv arbetsgivare som värnar om medarbetarnas välmående. Som en del av det är det självklart att alla medarbetare oavsett tjänst ska kunna vara hemma från arbetet när de är sjuka. Detta skriver Väsbyhem i ett pressmeddelande och berättar att man nu väljer att plocka bort karensavdraget för alla medarbetare.

Bolaget arbetar löpande med att ha ett aktuellt och efterfrågat medarbetarerbjudande och förmåner. Säkerställandet av det sker bland annat genom en löpande dialog med fackliga företrädare. Under 2023 lyftes frågan av en facklig representant om bolaget skulle vara villig att slopa karensavdraget. Förslaget togs ursprungligen fram med tanke på att möjligheten att arbeta hemifrån kan variera beroende på typ av tjänst. När frågan lyftes så var arbetsgivarens svar ett självklart ja.

– Vi vill såklart att alla på Väsbyhem ska kunna stanna hemma från jobbet vid sjukdom utan eventuell ekonomisk stress. Vi tror även att det här kommer att bidra till minskad smittspridning på Väsbyhem generellt – vilket såklart också är positivt! säger Jenny Rud Sel, Vice VD och HR-, Marknad-, och Hållbarhetschef på Väsbyhem.

För att praktiskt möjliggöra förändringen arbetade Väsbyhem tillsammans med lönehandläggare och lönesystem. Det byggdes en lösning för bolaget då det var första gången systemägarna fick frågan att plocka bort karensavdraget för alla medarbetare.

Slopat karensavdrag infördes från 1 januari 2024. Väsbyhem kommer att göra löpande utvärderingar av det nya konceptet under året.

Källa: Väsbyhem

 

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega