Hundslinga skapar trygghet i bostadsområde

Foto: Gustav Gräll/Väsbyhem

Väsbyhem har låtit anordna en hundslinga med aktivitetsövningar för ägare och hundar. Dessutom ökar det mänsklig närvaro på olika tider under dygnet vilket förhoppningsvis skapar ett tryggare bostadsområde.

I samband med att det nya bostadsområdet Hasselnöten byggs har en hundslinga på en och en halv kilometer anlagts. Längs slingan finns olika stationer med övningar man kan göra med sin hund. 

Slingan startar i Sigma och går vidare genom Väsbyskogen, förbi nyproduktionsprojektet Hasselnöten för att återkomma till Sigma igen. För att skapa en mer aktiv hundpromenad finns det olika stationer längs slingan, där hundägare kan läsa om olika övningar som de kan göra med sin hund. Det kan till exempel handla om att hunden ska sätta upp frambenen på en sten, balansera på en stock eller leta efter godis.

– Jag har i flera år tänkt att vi borde ha en hundslinga i Upplands Väsby likt den jag sett under ett besök i Helsingborg. Det finns hundrastgårdar i kommunen, men vi borde kunna göra mer för våra hundägare. Jag har själv två hundar och har bland annat tävlat i lydnad, spår och vallning, säger Azarina Bäckström, hållbarhetssamordnare på Väsbyhem.

Skyltarna har en QR-kod som länkar till filmer där Azarina visar hur övningarna går till. Längs sträckan kommer det också att finnas hundbajspåsehållare och papperskorgar.

– Jag tror att vi kan få flera positiva effekter av hundslingan. Dels kan den bidra till att hundar och deras ägare får mer aktiva och roliga promenader, dels blir det fler människor som rör sig ute i området, vilket bidrar till trygghet och trivsel.

Källa: Väsbyhem

Hundslingan

Slingan startar i Sigma, går vidare genom Väsbyskogen och förbi Hasselnöten för att återkomma till Sigma igen.

Följ skyltarna för hundslingan på lyktstolparna. Scanna QR-koden för att ta del av filmerna med instruktioner samt en karta över hundslingan. Det finns sammanlagt 11 stationer.

QR-koderna går till YouTube och Google Earth. Du kan behöva ladda ned appar för att se innehållet.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega