Mimer har hittat en lösning för att minska vakanserna

Mimer introducerar det nya konceptet Poängfritt för att undvika längre vakanser för svåruthyrda lägenheter. Hyresgästen behöver inte ha flest köpoäng och får dessutom behålla de de har.

Poängfritt är ett nytt koncept som används för lägenheter som tidigare publicerats under Sök ledigt-sidorna, men som inte blivit uthyrda. Det handlar framförallt om lägenheter i det dyrare beståndet.

– Vi, precis som många andra, ser och känner av ett minskat söktryck på lediga lägenheter vilket innebär att uthyrningsflödet tar längre tid och vi riskerar vakanser. Därför måste vi tänka om och tänka nytt, säger Mimers kundcenter- och uthyrningschef Anette Jansson.

Poängfritt innebär att:

  • hyresgästen inte behöver ha flest köpoäng för att få lägenheten – den som uppfyller Mimers grundkrav och signerar kontraktet först får lägenheten.
  • när man tecknar kontrakt via Poängfritt behåller man sin köpoäng.

– Med Poängfritt hoppas vi hitta även nya hyresgäster som tror att det krävs många år i kö för att flytta till oss. Det är också en möjlighet för den som har många köpoäng att flytta utan att bli av med sin köpoäng, säger Anette Jansson.

Kriteriet för att lägenheten ska publiceras under Poängfritt är att den redan erbjudits till kön men inte blivit uthyrd.

– Vi lanserade konceptet i måndags så det är väldigt nytt, men det första kontraktet tecknades efter ett dygn.

Av: Marit Engstedt
marit.engstedt@förvaltarforum.se

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega