Crédit Agricole CIB tar klivet in i framtidens kontor

Den franska investeringsbanken Crédit Agricole CIB signar för nya lokaler på Jakobsbergsgatan 24 i Moodkvarteret i Stockholm. Fastigheten, som är i AMF Fastigheters ägo, står just nu under en omfattande ombyggnation med höga hållbarhetsambitioner. Lokalerna planeras stå färdiga för inflytt från våren 2024.  

─ Vi är väldigt glada över att få välkomna Crédit Agricole CIB till Jakobsbergsgatan 24. Det är ett spännande företag med ett starkt engagemang för en hållbar utveckling – just det tillskott vi önskar för att samla värderingsdrivna företag som vill bidra till morgondagens lösningar, säger Tove Törneman, projektchef för Jakobsbergsgatan 24.

Den franska banken kommer att flytta in på plan 10 och 11, och ska hyra drygt 1 200 kvadratmeter av de totalt ca 15000 kvadratmeterna i fastigheten. Dessutom kommer banken att ha tillgång till husets gemensamma lokaler och gårdar för möten, events, pop-ups och utställningar.

─ I nya lokaler på Jakobsbergsgatan 24 kan vi ta klivet in i framtidens kontor med våra medarbetare. Det är ett fantastiskt läge mitt i Moodkvarterets puls, men framför allt ser vi en möjlighet att vara med i en dynamisk miljö med fler aktörer som har höga ambitioner för en hållbar framtid, säger Blake Wright, Senior Country Officer på Crédit Agricole CIB Nordics.

─ ESG och innovation har historiskt varit två viktiga delar av Crédit Agricole Groups verksamhet och strategi. Därför har det varit viktigt att inkludera dessa faktorer när vi letat nya lokaler. På Jakobsbergsgatan 24 kan vi ansluta oss till andra aktörer och samarbetspartners i samma kontorsbyggnad, som också delar ett starkt engagemang för en hållbar framtid, fortsätter han.

I huset vill AMF Fastigheter skapa en plats för innovativa företag med högt samhällsengagemang. Tidigare i våras berättade man att innovations- och samverkansplatsen Elements ska husera i byggnaden – ett initiativ mellan AMF Fastigheter och grundarna till Epicenter med visionen att skapa en plats för samhällets viktigaste frågor.

Källa: AMF Fastigheter

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega