SKB startar nytt lärlingsprogram för fastighetsskötare

SKB Academy är ett nytt lärlingsprogram för fastighetsskötare. Erik Aahtila är arbetsledare för lärlingarna. Foto: SKB/Henrik Betnér

Rekryteringen är klar till SKBs nya initiativ – SKB Academy. Syftet är att erbjuda unga en möjlighet att utbilda sig till fastighetsskötare i en miljö där teori varvas med praktiskt arbete.

Stockholms Kooperativa Bostadsförening har lanserat SKB Academy. Genom att kombinera arbete, teori och utbildning, ska det nya projektet erbjuda unga en väg in i fastighetsskötaryrket.

– Idén om SKB föddes för över hundra år sedan, ur viljan att tillsammans skapa ett bättre boende. Nu skapar vi ytterligare möjligheter till att, på ett hållbart sätt, bidra till en fortsatt växande region. Precis då som nu ser vi ett behov av att rekrytera, och i detta fall behövs en större bredd i ålder på fastighetsskötare. Detta är vårt sätt att bidra och ger unga personer en chans att lära sig yrket, säger Monika Gröning, chef förvaltare och boendeservice på SKB.

Får lärlingslön
Arbetsuppgifterna för lärlingarna som deltar i SKB Academy är de vanliga för en fastighetsskötare; trädgårdsskötsel, städning och löpande reparationer, samt skötsel av inre och yttre miljö och arbetet sker i olika kvarter. Lärlingarna kommer under tiden i SKB Academy få en lärlingslön och tillgång till övriga förmåner som anställda på SKB har tillgång till, som friskvård och möjlighet till föräldralön.

– Målet är att vi ska ge unga chans att utbilda sig till fastighetsskötare, samtidigt är de under utbildningen en resurs för hela förvaltningen, säger Monika Gröning.

Sommarjobbare välkomnas att ansöka
Erik Aahtila, fastighetsskötare, har rekryterats till tjänsten som arbetsledare för SKB Academy. Han började sin bana på SKB som sommarjobbare, fick sedan anställning som fastighetsskötare och leder nu lärlingsprogrammet.

– Vi ska anställa fyra ungdomar på lärlingsavtal och de ska tillsammans med mig utgöra vår första SKB Academy. Gruppen ska också kunna hoppa in i det dagliga arbetet på SKB och kunna schemaläggas i olika kvarter en kortare tid, när behov uppstår. Alla våra sommarjobbare har också fått information om möjligheten att söka, förklarar Erik Aahtila, arbetsledare för SKB Academy.

Källa: SKB

Om SKB Academy

SKB Academy grundades 2023. Programmet kommer att pågå fram till den sista december 2024 och praktiskt arbete kommer att varvas med teori. Efter lärlingsprogrammet kommer deltagarna att vara utbildade till fastighetsskötare. Vid en första omgång antar SKB fyra personer. SKB Academy är en del av SKBs arbete som samhällsaktör, där alla aspekter av hållbarhet tas i beaktning. I detta fall genom att ha egna fastighetsskötare anställda och ge fler unga chansen till kvalificerat arbete.

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega