Bo-samarbete mellan Heimstaden och Stockholms Stadsmission

Tanja Küller, Stockholms Stadsmission och Annicka Jörgensen, Heimstaden.


Genom ett nytt samarbete tillhandahåller Heimstaden lägenheter till Stockholms Stadsmission som förmedlar bostäderna till människor som är eller riskerar att hamna i en hemlöshetssituation.

Inom ramen för sitt arbete att bekämpa hemlöshet, förmedlar, förvaltar och matchar Stockholms Stadsmission bostäder till människor som står utanför den ordinarie bostadsmarknaden. För att kunna bedriva denna verksamhet behöver Stockholms Stadsmission stöd från olika fastighetsägare.

Heimstaden skriver i ett pressmeddelande att man verkar för att bygga inkluderande och välmående lokalsamhällen samt till att lösa samhällsutmaningar såsom bostadsbrist, utanförskap och otrygghet. Samarbetet med Stockholms Stadsmission är i linje med denna ambition säger bolaget.

– Vår vision är att erbjuda omtänksamma boenden som förenklar och förgyller livet. Det finns individer som står långt från bostadsmarknaden och dem vill vi försöka hjälpa. Stockholms Stadsmission har stor kompetens och lång erfarenhet, så vi ser fram emot att arbeta ihop, säger Annicka Jörgensen, hållbarhetschef Heimstaden Sverige.

Mänskligare bostadsmarknad
Samarbetet ska ske genom att Heimstaden tillhandahåller bostadslägenheter till Stockholms Stadsmission som i sin tur förmedlar dem vidare till personer som är eller riskerar att hamna i hemlöshet. Hyresgästen ska, inom en specificerad tidsperiod, kunna ta över förstahandskontraktet.

– Vi har en hemlöshet i Sverige som växer för varje år och därför är vi glada att Heimstaden vill kroka arm med oss och på kort och lång sikt bidra till en mänskligare bostadsmarknad, säger Tanja Küller, Enhetschef Bobyrån, Stockholms Stadsmission.

Källa: Heimstaden

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega