Förening / Nytt från organisationer & föreningar
Partnertext från Sveriges Allmännytta

Låt oss fortsätta bygga Sverige!

På en del håll byggs det för fullt samtidigt som bristen på bostäder är stor i många delar av Sverige. Mycket pekar på att vi behöver fortsätta hålla en hög byggtakt flera år framåt för att tillgodose behoven. Därför bjuder nu Sveriges Allmännytta in till regionala bostadsbyggardagar. Den första blir i region södra med fokus på Skåne och Halland.

– Vi kommer att bjuda på en unik spaning utifrån den senaste bostadsprognosen och marknadsanalysen i regionen, säger Sofia Heintz, expert inom fastighetsutveckling hos Sveriges Allmännytta.

Bostadsbyggardagarna riktar sig till alla i regionen som är verksamma inom bostadsbyggnation och samhällsplanering oavsett om det är inom allmännyttan, privata bostadssektorn eller hos kommunen.

Vårens träffar blir digitala med korta inspirerande föreläsningar och nätverkande inslag. Tanken är att deltagarna ska få ny kunskap och utbyta erfarenheter med varandra. Det kommer att ges en aktuell regional analys av bostadsmarknaden från Länsstyrelser i regionen och från Newsec.

På programmet finns också fastighetsekonomi och ekonomiska förutsättningar för nyproduktion samt hyressättning och marknadsanalys. Vi kommer även sätta fokus på särskilda regionala utmaningar som kommer variera i de olika regionerna exempelvis när det gäller stadsdelsutveckling och hur man bygger den hållbara staden. Dessutom blir det inspirerande lokala exempel från bostadsbolag som är i full gång med att bygga.

Den första Bostadsbyggardagen äger rum den 18 februari för region södra, och fortsätter sedan till region Väst, Västra Götaland, den 18 mars och vidare till Region Mellan, Örebro, Värmland, Gävleborg, Västmanland och Dalarna, den 7 april. Se hela programmet här.

Välkommen!

 

Sveriges Allmännyttas utbildningsverksamhet har utvecklats och vuxit, och för att tydligare visa på bredden i vår verksamhet byter vi namn till Allmännyttan Akademi. Vi erbjuder som vanligt nätverksträffar, kurser, konferenser och längre program som Allmännyttans traineeprogram, Stadsdelsutveckling, Allmännyttans Vd-program, och mycket mycket mer. Här hittar du hela vårt utbud 2021.

 

 

 

 

 

 

Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB

Inköpsportal - tipsa en kollega