Wallenstam tecknar avsiktsförklaring om Östermalmshallen

Wallenstam har tecknat en avsiktsförklaring med Stockholms stad om den byggnad som använts till evakuering av Östermalmshallen. Byggnaden som är belägen på Östermalmstorg öppnade 2016 då den ordinarie saluhallen skulle renoveras och stängde för gott den 15 februari 2020.

Avsiktsförklaringen innebär att Stockholms stad och Wallenstam gemensamt ska verka för en överlåtelse av saluhallen genom köpeavtal och att Wallenstam ges ensamrätt att förhandla med staden om köpet till och med den 1 februari 2021. Nästa steg efter avsiktsförklaringen är att slutföra överenskommelsen och teckna avtal, ambitionen är att göra det under januari månad.

”Det är en fin fastighet och på detta sätt vill vi hjälpa Stockholms stad att hitta en hållbar fortsatt användning av byggnaden”, säger Hans Wallenstam, vd Wallenstam. ”Vi ser olika möjliga användningsområden och platser för en återanvändning av byggnaden. Däremot så kan vi inte idag säga var och hur den kommer nyttjas fortsättningsvis, eftersom det också kräver en egen process och ytterst blir en bygglovsfråga.”  säger Hans Wallenstam, vd Wallenstam.

– Det är mycket glädjande ur både ett hållbarhets- och ett skattebetalarperspektiv att vi nu har kunnat göra den här överenskommelsen med Wallenstam AB, en seriös aktör i fastighetsbranschen. Nu får byggnaden en ny användning, och tids nog kommer arbetet med att återställa Östermalmstorg att kunna börja, säger Dennis Wedin (M) bostads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad.

Källa: Wallenstam

 

Bli den första att kommentera "Wallenstam tecknar avsiktsförklaring om Östermalmshallen"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega