Vart är vi på väg?

2020 var tufft och för många ett mycket sorgligt år. Men om vi en liten stund inte tänker på allt tråkigt som hänt detta år, så var flera delar av vår bransch väldigt snabba på att ställa om nu när det krävdes. En bransch som ofta får kritik för att vara långsam visade sig vara flexibel, lyhörd och kreativ.

Ineffektiva möten blev effektivare digitalt, seminarier och utbildningar blev digitala, hyresgäster kunde få nycklar och skriva under avtal utan att möta personal. Flera bolag skyndade på digitaliseringen av sina fastigheter för smartare övervakning och många delar av arbetet gick faktiskt att göra hemifrån.

Självklart vill ingen ta bort fysiska möten, seminarier, utbildningar, hyresgästkontakter, besök i fastigheten och fortsätta att bara jobba hemifrån. Men ALLA kommer garanterat att göra dessa aktiviteter mer digitalt i framtiden än före pandemin.

Det gäller också Förvaltarforum.

Under året har vi utvecklat vår sajt till att bli än mer digital genom bland annat en ny meny, snabbare sida och digitala tjänster, se till exempel Leverantörsguiden. Vi kommer också snart att släppa ytterligare digitala tjänster på vår sida som underlättar er vardag på jobbet.

Den 5 februari i år hade vi vårt årliga seminarium ”Framtidens Förvaltare”. Det var utsålt till sista plats precis innan pandemin slog till. Vi tänkte då att vilken tur att vi hann ha seminariet innan pandemin – det är ju ett helt år till nästa gång, så det ska nog inte bli något problem. Men där hade vi som bekant fel, pandemin blev mer långvarig och allvarlig än någon anade.

Vi har inte haft rätt resurser för att under detta år kunna erbjuda något webbseminarium, men vår ambition är att kunna göra det under 2021. Idag har vi ett nyhetsbrev som kommer ut varje vecka, kompetensbrev åtta gånger per år, föreningsbrev fyra gånger per år per år och proptech-brev sex  gånger per år.

Under 2021 kommer vi att lansera fler brev och det första kommer att handla om social hållbarhet.

Vi kommer också att satsa på att få in fler experter i branschen som skribenter. Till exempel kommer branschprofilen Jimmie Hall att börja skriva om fastighetsutveckling.

Detsamma gäller våra krönikörer som vi också vill ha fler av. Kom gärna med förslag på namn, det kan vara du själv eller någon som du tycker borde skriva krönikor för Förvaltarforum.

Cirka fem gånger per år samlar vi ledande experter i förvaltningsbranschen i vår Tankesmedja. Där diskuteras väldigt öppet det senaste i branschen och vi får inspiration att följa upp detta med flera olika artiklar.

Lika många gånger och på samma sätt gör vi i vårt Kompetensråd där vi samlar de ledande aktörerna inom kompetensutveckling och våra branschföreningar.

Vår ambition är att under 2021 starta ytterligare sådana här expertgrupper.

Nu har Förvaltarforum funnits i fyra år och vi har hunnit skriva tusentals artiklar om förvaltning. De flesta kan läsas även om de skrevs för något år sedan, så ett tips är att använda denna kunskapskälla. Prova att söka i vårt arkiv, klicka på förstoringsglaset högst upp till höger på startsidan och skriv in ett sökord, till exempel ett bolag eller ett ord på ett område som intresserar er. Jag lovar att ni kommer hitta massor av bra tips.

Vi tog det väldigt jobbiga men rätta beslutet att skjuta på vårt kommande seminarium Framtidens Förvaltare till den 3 februari 2022. För oss innebär det självklart ett stort avbräck ekonomiskt och då är det skönt att vi har partners som fortsätter att ställa upp.

Besök gärna våra partnersidor Bransch, Förening, Kompetens, Proptech och läs om vad våra partners gör.

Jag talar nog för väldigt många när jag säger: tack 2020 för många lärdomar, det var en utmaning att möta dig och jag hoppas att jag en dag kan se tillbaka och säga att jag inte vill vara utan det här året.

Men nu vill jag se framåt, på nyårsnatten lyfter jag ett glas champagne och skålar in 2021. Ett år då jag hoppas våra äldre åter igen ska kunna krama sina barnbarn, våga gå till den lokala butiken och handla själva, ett år då vi igen kan möta andra människor med ett leende istället för en skräckslagen min om de kommer för nära. Och inte minst ett år då vi börjar träffas igen, går på seminarier och kurser.

Gott Nytt År!

Ove Nordqvist

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega