Nytt brandskydd i soprum lönade sig direkt

Monika Biela, fastighetsförvaltare hos Einar Mattsson.

Efter upprepade bränder i soprum lät fastighetsförvaltaren Monika Biela på Einar Mattsson installera punktsprinklers. Det betalade sig direkt.

Trots instruktioner och upplysande skyltar om hur avfall ska hanteras slängs ibland fimpar och annat lättantändligt ned i soprummen. Det går fort från en liten till en fullskalig brand som riskerar att skada människor och förstör fastigheten. Sedan bolaget drabbats av flera bränder i soprum lät man i höstas installera punktsprinklers i sina soprum.

– Investeringen lönade sig direkt, säger Monika Biela som tog initiativ till lösningen. Vi utsattes för ännu en brand och tack vare vår nyinstallerade sprinkler förhindrades branden denna gång. Efter detta har bränderna i soprummen upphört helt.

Billig lösning
Punktsprinklern installeras i taket. Värmesensorer känner av värmeökningen och löser då ut ett stort moln av brandsläckningspulver i hela rummet så att elden kvävs.

Sprinklern är en billig lösning i förhållande till andra typer av dyrare brandskydd. Det blir också en lägre saneringskostnad jämfört med den kostnaden som uppstått av alla de skador som kunnat uppstå av en brand och en efterföljande omfattande sanering.

Hyresgästföreningen hyllar Einar Mattsson
Fastighetsförvaltare Monika Biela passade på att fräscha upp soprummet i samband med installationen av punktsprinklern. Trevliga naturbilder i en tvättningsbar plastfilm förgyller nu väggarna och hon har fått uppskattande ord av Hyresgästföreningen lokalt.

– Vi i Hyresgästföreningen har bara fått enormt fin feedback. Vi hade detta uppe på årsmötet nyligen och det var bara bra respons från alla. Det nya systemet fungerar, alla sköter sig och använder soprummen fullt ut. Snyggt emballerade påsar, ingen dålig lukt utan fräscht och rent, säger Gunnel Isehag, från den lokala Hyresgästföreningen.

Källa: Einar Mattsson

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega