Stångåstaden tilldelas 112-priset

Tillsammans med polisen, räddningstjänsten och ambulansen tar Stångåstaden emot 112-priset för utomordentlig samverkan mellan professionella blåljusaktörer och civilsamhället för insatsen i samband med sprängdådet i Linköping den 7 juni 2019.

– För oss känns det otroligt hedrande att vi tilldelas 112-priset. Utmärkelsen är ett betyg på att vi tillsammans hanterat den här händelsen på ett så bra sätt som det varit möjligt, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

112-priset delas ut för femte året i rad. Det har instiftats för att uppmärksamma aktörer inom framför allt alarmeringstjänsten och för att synliggöra specifika händelser där samverkan har varit avgörande för insatsens utfall. Bakom priset står SOS Alarm och utmärkelsen delas ut i samband med 112-dagen.

Motiveringen:

”112-priset 2020 tilldelas polisen, räddningstjänsten, ambulanssjukvården och Stångåstaden i Linköping för insatsen i samband med sprängdådet den 7 juni 2019. Insatsen präglades av en fin samverkan mellan professionella aktörer och civilsamhället, men också av empati och en vilja att hjälpa till utöver det vanliga.”

Bli den första att kommentera "Stångåstaden tilldelas 112-priset"

Lämna en kommentar

Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Välj ett giltigt formulär