KTH presenterar examensarbeten

Hanna Käck och Amanda Grafström presenterade sin uppsats om hyreskontrakts utveckling i butiker.

Flexibla kontor som affärsmöjlighet, co working-konceptens framgång och utvecklingen av hyreskontrakts utformning. Det var några av ämnena när KTH:s elever presenterade sina examensarbeten inom förvaltning.

Intresset var stort när KTH lät några av sina studenter presentera sina examensarbeten för fastighetsbranschen. Och det blir en fortsättning, lovade Anna Kadefors, professor i fastighetsförvaltning vid KTH.

– Det här är ett bra sätt för oss att visa upp våra duktiga elever och för branschen att intressera sig för vad vi gör. Jätteroligt att intresset var så stort, säger Anna Kadefors.

Några av ämnena
Under presentationen berättade Erik Ellenfors och Hedvig Waller om hur fastighetsägare kan öka sin lönsamhet genom att erbjuda flexibla arbetsplatser.

Lukas Theander har studerat framgångsfaktorerna bakom co working-konceptet, som redan är stort i framförallt USA och England och nu växer snabbt även i Sverige.

Hanna Käck och Amanda Grafström har undersökt hur hyreskontrakt för butiker påverkats av ökande e-handel, konjunkturförändringar och hållbarhetstänk.

Publikationsdatabasen Diva
Här nedanför hittar du korta sammanfattningar av uppsatserna. Uppsatserna presenteras i sin helhet i augusti på KTH:s publikationsdatabas Diva. Redan nu hittar du tidigare publicerade uppsatser och avhandlingar.

Text och foto: Hans Hellberg
hans.hellberg@forvaltarforum.se

Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Välj ett giltigt formulär