Castellum kör fossilfritt i Stockholm

castellum elbilar

Samtliga bilar för Castellums driftpersonal i Stockholm byts ut till elbilar. Målet är att bolagets hela bilflotta ska var fossilfri innan 2020.

De nya bilarna är av modellen Renault Kangoo Z.E. och stod leveransklara den 30 maj. Modellen medger en faktisk räckvidd på upp till 20 mil per laddning enligt Renault.

Sedan tidigare finns även fem elbilar i en företagsgemensam bilpool för de anställda att nyttja i tjänsten.

– Detta är ett strategiskt viktigt steg för oss att ta. Vi har ett stort fastighetsbestånd i Stockholm och närliggande kommuner så det känns bra att våra transporter sker på ett hållbart sätt säger Anders Nilsson, vd Region Stockholm-Norr i Castellum.

Två utmärkelser 2017
Castellum har under 2017 tilldelats två utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete, dels Global Sector Leader av GRESB vilket innebär att Castellum rankas som etta i världen inom sektorn kontors- och industrilokaler, dels förstapris för hållbarhetsrapportering från EPRA (European Public Real Estate Association).

Castellum är dessutom invald i Dow Jones Sustainability Index (DJSI), som inkluderar de bolag i världen som presterar bäst inom hållbarhetsområdet.

Källa: Castellum

Kort om Castellum
Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige. Fastigheternas värde uppgår till 82 miljarder kronor och utgörs av lokaler för kontor/butik och lager/logistik med en uthyrningsbar yta om 4,4 miljoner kvadratmeter.