Jag vill leva ett liv som räknas, vill du?

Mimers HR- & kvalitetschef Wivecka Ljungh.

Frågan är då hur man gör det? Så här tänker jag:

Våra relationer som vi formar
Jag tror vi alla påverkas av vår omgivning. Vi hör ihop allihop. Jag brukar säga att jag vill lämna en god känsla efter mig hos människor när jag lämnar ett rum eller ett möte eller ett samtal. Jag vet att hur jag får andra att känna sig, det stannar kvar hos dem och påverkar dem.

Antingen får jag andra människor att växa, eller så får jag dem att krympa. Antingen får jag dem att känna sig värdefulla eller så får jag dem att känna sig värdelösa. Antingen lämnar jag glädje och framtidstro efter mig eller så lämnar jag misstänksamhet och rädsla efter mig. Om jag vill leva ett liv som räknas då vet jag vad jag vill lämna efter mig.

När jag träffar bittra, ledsna människor så finns det ofta en historia om en skadad relation som påverkat dem negativt. När jag träffar människor som lämnar misstänksamhet och rädsla efter sig, som får mig att krympa och känna mig värdelös, så har de ofta en skadad relation i botten.

Att bry sig om andra människor, det är viktigt, för den här världens skull. Omtanke kallar vi det på mitt jobb!

Så kommer livet däremellan
Både roliga saker och totala tragedier möter oss i livet. Självklart formar livet oss. Kanske tappar du jobbet, får en sjukdom, någon av dina kära sviker eller dör eller så får du barn, blir kär eller lyckas på jobbet. Det som händer i sig är inte det viktiga utan hur vi väljer att reagera på det. Ska vi ge upp, bli ett offer eller ska vi ta nya tag? Ska vi bli bittra eller ska vi välja förlåtelse? Vi lär inte av det som händer, men vi lär oss av reflektionen efteråt. Av livets händelser får vi visdom.

Lär av dina erfarenheter dela din visdom med andra, för den här världens skull. Nytänkande kallar vi det på mitt jobb!

De beslut vi tar
”Gör varje dag till ditt mästerverk.” Eller som Lisa Ekström säger: Var en 10:a varje dag! Går det? Jadå men det behövs beslut och det behövs disciplin, dessa två. Den ena är värdelös utan det andra. Beslutet är en målsättning och disciplinen ger måluppfyllelsen. Bra beslut och daglig disciplin blir ett mästerverk som leder till framgång. Förslag på några bra beslut:

  • Älta inte dina egna och andras brister, fria hellre än fälla
  • Kom ihåg andra människor, kontakta dem, ställ frågor, lyssna på dem, ge dem av din tid.
  • Le ofta, skratta och kom ihåg att vara tacksam för det du har att vara tacksam för.
  • Hjälp andra och skryt om andra, se andra och ge beröm
  • Välj dina tankar som styr dina känslor och dina handlingar.

Ta bra beslut och genomför dem, för den här världens skull. Engagemang kallar vi det på Mimer!

Kan det vara så? Att relationerna vi skapar, erfarenheterna vi lär oss av och besluten vi genomför, det är det som avgör om vi lever ett liv som räknas?

Wivecka Ljungh
HR- & kvalitetschef på Mimer

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega