Sponsrad artikel från Smart City Chargers

Så fick Barkaby Handelsplats laddstationer – kostnadsfritt

Att investera i laddinfrastruktur är ett bra, men ibland kostsamt sätt att göra handelsområden mer attraktiva. Savills förvaltar Barkarby Handelsplats och fick laddplatser utan kostnad tack vare Smart City Chargers lösning. Läs här hur det gick till.

När Barkaby handelsplats skulle etablera laddningsplatser för sina miljontals besökare vände de sig till det Svenska bolaget Smart City Charger. Nu tror Oscar Charpentier, projektledare hos fastighetsförvaltaren Savills, att denna speciella lösning kan bli ett lysande exempel för handelsplatser i hela Sverige.

– Vi offrar en kvadratmeter men får en tjänst som gör hela handelsområdet mer attraktivt, säger han om lösningen som Smart City Charger erbjuder.

Med sina 4 miljoner besökare årligen är Barkaby utanför Stockholm den näst största handelsplatsen i hela landet, efter Ullared. Tillströmningen av shoppare ställer höga krav på infrastrukturen, särskilt i en tid då antalet elbilar på vägarna ökar exponentiellt.

Bitarna föll på plats
Att erbjuda laddning till besökarna är i dag ett måste, men för Oscar Charpentier på Savills som förvaltar området, blev jakten på lämpliga laddstationer svårare än väntat. Få svenska aktörer bygger den sortens teknik idag, och den initiala investeringen blir ofta hög för markägaren. När Savills fick kontakt med Smart City Charger föll dock bitarna på plats.

– Smart City Chargers koncept är väldigt fördelaktigt också rent ekonomiskt. De står för hårdvaran, installationen, service och betallösning, allt vi behövde göra var att dra en elkabel fram till där laddstationerna skulle monteras och det var inte särskilt dyrt, berättar Oscar Charpentier och fortsätter:

– Vi får en nutida och framtida tjänst som är enormt bra för de pengarna. Smart City Charger hanterar även alla tekniska utmaningar som våra fastighetsskötare inte har kunskap om.

Reklamskärmar bär kostnaderna
Smart City Chargers kostnadseffektiva erbjudande görs möjligt genom de stora skärmarna som sitter på laddstationerna. Eftersom Smart City Charger får intäkter via reklamen på skärmarna tar de hela kostnaden för tekniken. Markägaren får ny laddinfrastruktur och samtidigt ett inslag som lyser upp hela handelsplatsen.

– Parkeringsplatserna är ju ganska tråkiga i vanliga fall. Nu har vi rullande reklam som kan skicka relevanta erbjudanden till besökarna och som livar upp området, säger Oscar Charpentier.

Ingår i den gröna omställningen
Samarbetet med Smart City Charger är en del i handelsplatsens satsning på den gröna omställningen. På fastigheterna har man redan installerat ett stort antal solpaneler, och nu är nästa del av planen att Smart City Charger ska etablera en battericontainer med DC-snabbladdning för besökarna på området för att ta tillvara på energin och använda den dygnet runt.

– Allt fler elbilar rullar i samhället och många undrar över hur vi ska lösa dilemmat med elförsörjning och laddning om 10-15 år. Genom batterilagring kan vi bli en ännu större del av lösningen. Jag tror att det vi gör på Barkaby handelsplats kommer att bli ett exempel för hela landet i framtiden, säger Oscar Charpentier.

Vill underlätta för fastighetsägarna
Benny Gustavsson, VD på Smart City Charger, är glad över att de första laddstationerna nu är på plats i Barkaby.

– För oss är det en riktig bock i rutan att vi nu finns på en av de bästa handelsplatserna i Sverige. Målet är att med vår kompetens underlätta för fastighetsägarna att installera den här viktiga infrastrukturen. Tack vare att vi står för den initiala kostnaden och finansierar den genom reklamintäkter blir det en väldigt bra affär för handelsplatserna. I vanliga fall tar det väldigt många år innan fastighetsägaren får tillbaka investeringen för elbilsladdningen, säger Benny Gustavsson och avslutar:

– Nu hoppas vi att Smart City Chargers laddstationer ska bli ett naturligt inslag på handelsplatser över hela landet inom ett par år.

 


Smart City Charger SCC AB
Radiovägen 20, 135 48 / Box 674, 135 26
Tyresö, Sweden
Benny Gustavsson
Dir : +46 8 562 767 01
Vxl : +46 8 712 5790
www.smartcitycharger.com

Smart City Chargers i Barkarby

I dagsläget är fyra laddstationer med 16 laddplatser installerade i Barkaby, men Smart City Chargers lösning är också modulär på så sätt att nya laddstolpar kan kopplas ihop och byggas ut vid framtida behov. I framtiden kan dessutom Smart City Chargers laddstation innehålla en 5G-basstation på toppen, vilket garanterar alla besökare en snabb internetuppkoppling.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega