5 tips för att leda team på distans

Är du en av alla de chefer som just nu undrar hur sjutton du ska lyckas entusiasmera dina medarbetare på distans? Det skriver tidningen Chef som har listat de fem bästa tipsen från Rebekah Monson, operativ chef på mediatechbolaget WhereBy.Us. Här följer en förkortad version:

  1. Börja med kalendrarna. Schemalägg er tid för kommunikation och visa när ni är tillgängliga och inte. Ägna tid åt enskilda videomöten med varje medarbetare och kolla så att de mår bra och har rätt fokus.
  2. Video är grundläget, men glöm inte bort att skriva. Alla måste ha på sin webbkamera för att kunna se varandras reaktioner. Dela anteckningsdokument – börja själv som mötessekreterare och fördela sen ansvaret för att föra protokoll.
  3. Lita på att dina medarbetare får jobbet gjort även om de inte följer dina egna tidsmönster. Ett tips är att komma överens om tider när alla ska vara online. Och för den anställde som behöver mer struktur – checka in oftare.
  4. Alla behöver lämna tangentbordet ibland. Föregå med gott exempel genom att meddela detta tydligt, uppdatera din status och stäng av notiser, oavsett om du behöver fokustid eller gå och hämta barn på förskolan.
  5. Kaffepauser och snicksnack är två livsviktiga ingredienser på en hälsosam arbetsplats. Skapa dem digitalt. Videomöten på Zoom eller Google Hangouts utan annat syfte än att prata om hur man mår, familjen eller vädret är enkelt att få till.

Källa: Chef

Läs hela artikeln på chef.se

 

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega