Fullsatt på Framtidens Förvaltare

Nästan 400 personer deltog i årets upplaga av Framtidens Förvaltare. Och merparten var mer än nöjda.

Programmet spände som vanligt över såväl mjuka som hårda värden – allt från kundvård till beprövad och ny teknik.

Populära inslag
Ett av flera framträdanden som stack ut lite extra var Peter Karlsson, innovationsledare på Akademiska Hus, som rivstartade dagen med att visa några exempel på hur bolaget med digitaliseringens hjälp utvecklar både nya lärmiljöer och affärsmodeller.

Även Richard Peterssons, teknikområdeschef på Vasakronan och kollegan Dan Sellergrens, fastighetsansvarig teknik, redogörelse för  hur bolaget på kort tid halverat sin energianvändning och nu ska halvera den en gång till väckte extra mycket uppmärksamhet.

Högt betyg
Men seminariet fick överlag höga betyg. 82 procent av deltagarna gav betyget bra eller till och med världsklass.

Så här svarade några av deltagarna på frågan vad de tyckte om dagen när de minglade efter föredragen:

Göran Danling, Stellan Björnlund och Sofia Enberg på Riksbyggen.

– För oss som har väldigt mycket bostäder var det roligt att även få höra den kommersiella sidan av förvaltning, sa Stellan Björnlund.

– Man kan lära sig mycket av varandra, sa hans kollega Göran Danling.

Maria Blom, student på Folkuniversitetet med ett förflutet i mäklarvärlden, och Bengt Jansson på Crendo Fastighetsförvaltning.

– Jag tyckte att det var intressant med ämnena digitalisering och framtidsfrågor, men också att träffa kollegor, sa Bengt Jansson.

Mikael Degerman från SLL Trafikförvaltning, och Kari Vuosku från Sweco.

– Det var väldigt många intressanta framträdanden. Jag tycker att Framtidens Förvaltare var ännu bättre i år än förra året, sa Kari Vuosku.

Thomas Hallberg på Förvaltarforum, och Anders Johansson på Nordic and Baltic Property Group.

– Jag är mycket nöjd med dagen. Det var mycket givande och jag träffade många nya kontakter, så jag ser fram emot att återkomma nästa år, sa Anders Johansson.

Robert Edholm, REQS System, Joakim Lundberg, Familjebostäder, och Stefan Dahlgren, HSB Stockholm.

– Det är första gången jag är med på Framtidens Förvaltare. Det överträffar mina förväntningar. Föreläsarna var bra och visade att vi har en hel del saftiga utmaningar framför oss som kräver både mod och bra ledarskap, sa Stefan Dahlgren.

Kristina Danielsson, Carl Robert Engeström, Axel Persson, Martina Hultstrand och Johanna Larsson, som alla jobbar på HSB Stockholm.

– Det är superbra, väldigt intressant och bra med korta och intensiva föredrag, sa Johanna Larsson.

Rasmus Sundberg, Cembrit, och Stefan Forsberg, Smartfront .

– Det här var bra! Jag gillar de snabba och korta frågorna som publiken fick svara på. Men sista talaren Joakim Karlsson på Oxford Leadership Academy sa att man ska tänka efter innan man svarar. Så mitt svar är: vi pratar mycket om innovation och nytänkande, men vi sitter fast i egna invanda mönster och beteenden, sa Stefan Forsberg.

Göran Werner, Aff, Hanna Douglas, Förvaltningsstrategi, och Björn Thelning, Fastighetsentreprenörerna.

– Det har varit mycket intressant med många bra talare. Jag tycker också om dialogen med publiken i appen som ni använder, sa Björn Thelning.

Foto: Helena Ökvist