Bästa råden från Årets Fastighetsförvaltare

Vad krävs för att lyckas som förvaltare? Årets Fastighetsförvaltare Lokaler 2019, Anton Drott på Novi Real Estate, ger dig sina tips.

Anton Drott, kontraktförvaltare på Novi Real Estate i Göteborg, fick en fin motivation av juryn när han utsågs till Årets Fastighetsförvaltare i kategorin Lokaler.

”Engagemang, affärsmässighet och att vara en glädjespridare är Anton Drotts starkaste egenskaper. Med bred kunskap inom yrkets flera kategorier är Anton central i företaget och ofta den som kollegor kan finna stöd och råd hos. Med målmedvetenhet och känsla för affärer arbetar Anton Drott varje dag med sina kunders bästa intressen i främsta fokus.”

Vilka är dina bästa råd för att lyckas som fastighetsförvaltare?
– Att vara personlig med både kollegor och kunder, att inte bara sälja yta utan även agera ”lokalrådgivare” gentemot sina hyresgäster samt att ha skoj tillsammans på jobbet, säger Anton Drott.

Vad betyder utmärkelsen för dig?
– Det är naturligtvis jättekul! Sen är det ett kvitto på att vi gör något bra. Vi är ju ett team som jobbar för att få nöjda hyresgäster och nöjda uppdragsgivare.

Varför tror du att just du blev Årets Fastighetsförvaltare?
– Jag har väldigt engagerade och duktiga medarbetare i ryggen. Det gör att vi tillsammans kan hitta på mycket bra saker mot kund och även skapa bästa möjliga avkastning. Sen hjälper det att vi har en väldigt rolig arbetsplats.

Vad är roligast med fastighetsförvaltning?
– Framför allt den personliga kontakten med kunderna. Förvaltning handlar ju mycket om människor. Jag uppskattar variationen med allt från att man engagerar sig i välstädade entréer och undercentraler, arbetar med teknikutveckling, får många personliga möten med kunder, partners och potentiella kunder, samt tittar på värderingar och avkastningskrav som konsekvenser kring vad som händer i kapitalmarknaden.

Vad är svårast med ditt jobb?
– Ibland kan det vara en utmaning att få tiden att räcka till, men det kan bero på att man vill åstadkomma mycket på kort tid.

Hur utvecklar du din kompetens?
– Jag får mycket input från duktiga kollegor och sedan följer jag våra branschkanaler, till exempel Förvaltarforum och andra aktörer. Sen har vi många internutbildningar inom både Novi Real Estate och Gullringsbo Egendomar som vi är en del av.

Hur kom det sig att du blev du förvaltare?
– Jag kommer från transaktionssidan från början och hittade till förvaltning därifrån. Jag tycker fastighetsföretagande är riktigt skoj så jag ville lyfta blicken från alla excel-ark, då är förvaltning helt rätt för den som vill ha en mer varierad arbetsdag. Förvaltning är verkligen världens roligaste jobb.

Text: Mats Cato
mats.cato@forvaltarforum.se

 

Mer om Anton

Ålder: 34 år.
Familj: Fru och en 1-årig son.
Fritidsintressen: Fastighetsbranschen är ett intresse som även spiller över lite på fritiden. Annars ägnar jag mig åt vänner, god mat, motion och golf i mån av tid. Som småbarnsförälder finns inte så mycket tid till annat än att försöka vara en så bra pappa som möjligt.
Bästa med jobbet: Jag har fantastiska kollegor. Vi har superroligt och det är en ynnest att få jobba med alla engagerade och entreprenöriella kollegor som brinner för jobbet.
Började i branschen: För snart tio år sen.
Utbildning: Ekonom och statsvetare från Göteborgs universitet.
Favoritbyggnad: Rosenlundsgatan 4 i Göteborg, ett hus från tidigt 70-tal som ritats av arkitekten Sven Brolid. Där har det skett en ganska stor stadsomvandling från problemgata till attraktiv restaurangdestination.