Här är Sveriges bästa hyresvärdar

Wermlands Invest tog hem klassen Största lyft serviceindex för mindre hyresvärdar.

Sveriges bästa hyresvärdar utsedda av hyresgästerna själva fick på torsdagskvällen ta emot Kundkristaller på Benchmark Event.

När fastighetsbranschens prestigefyllda pris, ”Kundkristallen”, delades ut var det hyresgästerna själva som låg bakom utnämningarna.

De privata och kommunala fastighetsbolag som av sina kunder fått högst betyg på sin kvalitet tillkännagavs traditionsenligt på Berns. Den årliga galan  hölls för fjortonde året i rad.

Vinnarna utsågs bland de stora och medelstora företag som under 2018 genomfört kundundersökningar tillsammans med AktivBo. Du hittar alla vinnarna och länken till bilder på dem under artikeln.

Både bostäder och lokaler
Kundkristallerna delas ut till de företag som enligt sina hyresgäster gjort största förbättringen av sin service, samt till företagen med bästa totalresultat i kategorierna Service, Produkt och Profil.

Vinnare utsågs för både bostäder och lokaler i olika kategorier och storleksklasser.

Höja förvaltningskvaliteten
Syftet med Benchmark Event är att skapa drivkraft och engagemang för att höja branschens totala förvaltningskvalitet. Förutom prisutdelningen lyfter bostads- och fastighetsbolagen själva fram best practice och lyckade initiativ under olika seminariepunkter.

– Även om uppmärksamheten oftast inte riktas mot förvaltning och den service som ges till hyresgästerna, utgör den faktiskt största delen av ett fastighetsbolags verksamhet. På Benchmark Event vill vi lyfta fram de hyresvärdar som gör detta framgångsrikt. Ansträngningarna som dagligen görs av bolagens medarbetare bidrar till att skapa en bättre livskvalitet för Sveriges hyresgäster, kommenterar Jon Svensson, vd på AktivBo.

HÄR ÄR ALLA VINNARNA

Högsta serviceindex
Mannersons Fastighets AB (500–2 999 lägenheter)
Fastighets AB L E Lundberg (3 000–8 999 lägenheter)
AB Stångåstaden (+ 9 000 lägenheter)

Största lyft serviceindex
Wermlands Invest (500–2 999 lägenheter)
HSB Stockholm (3 000–8 999 lägenheter
AB Bostaden i Umeå och Lunds Kommun Fastighets AB (+ 9 000 lägenheter)

Högsta produktindex
Simrishamns Bostäder AB

Högsta profil
Olov Lindgren AB

Bästa nyproduktion
Svenska Bostäder / NCC ”Triglyfen”

Högsta serviceindex lokaler
Ovanåkers Kommun

Största lyft serviceindex lokaler
Årehus AB

Hederskristallen
Hyresbostäder i Norrköping AB
Motivering: ”Framkant och nytänkande kännetecknar Hyresbostäder. En pionjär som aldrig tvekat på att testa nya vägar för att kunna skapa ett bättre boende för sina hyresgäster. Här blev hyresgästerna tidigt viktiga kunder och att man försöker bygga hem, inte fastigheter, har varit lika självklart hos medarbetarna som i logotypen. Vare sig det gäller social hållbarhet och integration, nationella eller internationella samarbeten, representerar bolaget den verkliga innebörden av Allmännyttan. Hyresbostäder i Norrköping kommer alltid att göra avtryck.”

Se bilder på alla vinnarna här