”Jag gillar att lösa problem”

Det var egentligen en tillfällighet att Kristin Lövendahl gav sig in i fastighetsbranschen. Fem år senare är hon Årets Fastighetsförvaltare Bostad 2019.

Grattis, hur känns det?
– Det känns väldigt roligt och överraskande. Jag hade aldrig kunnat vinna utan mina kolleger, vi är ett fantastiskt team som lyfter varandra.

Varför blev du förvaltare?
– Det var faktiskt en ren tillfällighet. Jag jobbade tidigare som säljare och hudterapeut när en bekant till mig som arbetar som förvaltare gjorde mig nyfiken på yrket. Så jag sökte in till Fastighetsakademins 2,5-åriga fastighetsförvaltarutbildning och fick efter skolan jobb på SBC.

Hur är du som förvaltare?
– Jag fokuserar på helheten och gillar att lösa problem. Mjuka värden som kundvård och service är viktigt för mig.

Vad är roligast i jobbet?

– Att arbetet är så varierat. Man vet aldrig på morgonen hur dagen kommer att se ut. Arbetet är också väldigt brett, allt från tekniska problem till kundernas väl.

Hur upprätthåller du din kompetens?
– Jag går regelbundet både på interna och externa kurser. Dessutom finns bred kompetens inom gruppen och vi utbyter ständigt erfarenheter och tar lärdom av varandra.

Vilken är förvaltarens viktigaste egenskaper tycker du?
– Som förvaltare ska du trivas med att hålla många bollar i luften samtidigt. Du måste vara lyhörd för kundens behov och se möjligheter i stället för problem.

Text: Hans Hellberg
hans.hellberg@forvaltarforum.se

Läs också ”Här är Årets Fastighetsförvaltare 2019”

Mer om Kristin Lövendahl
Förvaltare och teamledare för fem tekniska förvaltare på SBC i Göteborg.
Utbildning: Fastighetsakademins 2,5-åriga fastighetsförvaltarutbildning.
Antal år i branschen: 5.
Det bästa med att jobba på SBC: Vår laganda. Vi kompletterar och hjälper varandra vilket bidrar till ständig utveckling. Jag trivs otroligt bra, både med min chef och mina kolleger.
Bor: Villa från 1927 i Hovås.
Familj: Sambo och tre barn, 10, 9 och 2 år.
Fritidsintressen: Familjen förstås. Träning är viktigt för mig, allt från gym till löpning. Dessutom tar huset sin tid, både jag och min sambo tycker om att renovera och inreda.
Favoritbyggnad:  Ingen specifik, men jag gillar äldre byggnader med charm.
Juryns motivering till priset: ”Det finns ingen som slår Kristin Lövendahl vad gäller noggrannhet, tillgänglighet och ansvarskänsla. Kristin arbetar ständigt med att kostnadseffektivisera på ett miljömässigt hållbart sätt i nära relation till sina kunder. Kommunikativ, kunnig, proaktiv och social är ledorden som gör Kristin Lövendahl till en fantastisk kollega, samarbetspartner och vän.”