Linda Marthon ny vd för Hestia

Linda Marthon blir ny vd för Hestia i samband med att Gunnar Isaksson lämnar bolaget i slutet av september.

Linda har varit anställd i Hestia sedan 2013 och är sedan 2015 vice vd och ansvarig för Hestias alla fyra affärsområden. Innan dess byggde Linda upp och var chef för affärsområdet Asset Management.

Linda har tidigare varit anställd hos Schroders, AXA och NCM Donaldsons där hon har haft ledande positioner inom Asset Management och förvaltning. Nuvarande vd:n Gunnar Isaksson, som tillsammans med förre kollegan Stefan Björkqvist startade Hestia Fastighetsförvaltning AB, har efter tio år som vd valt att lämna bolaget i slutet av september.

Känner bolaget väl
– Jag är mycket nöjd med att vi får Linda Marthon som ny vd för Hestia, säger vd:n för Realia Group-koncernen Matti Bergendahl.. Hon känner bolaget och kunderna väl, vilket skapar utmärkta förutsättningar för bolagets fortsatta utveckling.

– Hestia är en viktig del av Realia Group-koncernens fortsatta nordiska expansion och utgör basen för vår verksamhet i Sverige. Lindas gedigna bakgrund och egenskaper skapar de bästa förutsättningarna för att Hestia ska uppnå sina målsättningar. Jag tackar hjärtligt Gunnar Isaksson för hans utmärkta arbete på Hestia.

Glad över rollen
Så här kommenterar Linda Marthon själv utnämningen:

– Jag är mycket glad över att axla rollen som vd i Hestia och för möjligheten att fortsätta utveckla bolaget och våra tjänster i linje med vår nuvarande inriktning. Jag ser mycket fram emot att tillsammans med våra engagerade medarbetare inom Hestias fyra tjänsteområden drift, förvaltning, ekonomisk förvaltning och Asset Management, samt tillsammans med kollegorna inom Realia Group, utöka vårt tjänsteerbjudande ytterligare till fastighetsägare i Norden”, säger Linda Marthon.

Hestias verkställande direktör ansvarar för Hestias hela operativa verksamhet och rapporterar till Realia Group -koncernens verkställande direktör.