De ska säkra hyreskontrakt för 100 miljoner

Med en nylanserad tjänst och säkrad finansiering står grundarna bakom Zertify redo att förändra hyresmarknaden. Med sin innovativa lösning som ersätter klassiska hyresdepositionen tar de nu sikte på att hyresgaranti ska bli en hållbar branschstandard som säkerhet mot hyresbortfall.

– Vi är i ett spännande skede med flera fastighetsägare som är intresserade att ansluta sig och många hyresgäster som vill använda tjänsten. Vi har även säkrat riskfinansiering genom våra respektive ägarbolag som gör att vi kan erbjuda hyresgaranti upp till 100 miljoner SEK initialt. Nu är det med andra ord fritt fram att teckna hyresgaranti hos oss, säger Alexander Morton, VD på Zertify.

Tror på snabb tillväxttakt
Sedan starten för cirka 6 månader sedan har det varit en intensiv period av utveckling. Zertify har hunnit bli omnämnda i branschmedia flertalet gånger och fått positiva gensvar från både hyresgäster och hyresvärdar. Nu är produktlanseringen klar och grundarnas förhoppningar på snabb tillväxttakt är stora.

– Tajmingen för vårt erbjudande är verkligen helt rätt. Lågkonjunktur, höga energikostnader, höga räntor och inflation är vår nya verklighet. Att då kunna erbjuda ett snabbt, tryggt och billigt alternativ utan att hyresgästen behöver låsa stora summor pengar känns fantastiskt. Det utan tvekan win-win för alla parter, säger Van Le, kundansvarig på Zertify.

Fastighetsägare ansluter kostnadsfritt
Hyresvärdar behöver ansluta sig till Zertify för att kunna erbjuda sina hyresgäster möjligheten att teckna hyresgaranti. Det kostar ingenting och kommer heller inte med några som helst förpliktelser.

– Vårt upplägg bygger på att skapa så trygg uthyrning som möjligt för alla parter. Genom att teckna ett leverantörsavtal med oss så är man sedan ansluten till tjänsten och kan erbjuda hyresgaranti som säkerhet istället för att kräva en dyr hyresdeposition. Att slippa administrationen runt hyresdepositionen och kunna erbjuda ett ekonomiskt hållbart alternativ för hyresgästerna är de främsta orsakerna till att hyresvärdarna älskar vår lösning. Det är extremt enkelt att ansluta sig. Man hör bara av sig till oss så kan man vara ansluten som hyresvärd närmsta timmen om man vill, säger Alexander.

Källa: Zertify

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega