Vd:ar utmanar i jämställdhet

Mona Finnström, vd Fastigo, Kerstin Lindberg Göransson, vd Akademiska hus, Bengt Johansson, vd Forsen, Henrik Saxborn, vd Castellum, Amanda Lundeteg, vd Allbright, Terje Johansson, vd MKB Fastighets ab.

Fem vd:ar i fastighetsbranschen ska i samarbete med stiftelsen AllBright utmana övriga bolag och branscher i jämställdhet.

Fastighetsbranschen klättrar på jämställdhetsstegen och är uppe på hela 33 procent kvinnor i ledningarna. Men trots framgångarna har branschen en bra bit kvar till jämn könsfördelning.

Fem vd:ar i branschen har nu ingått ett samarbete med stiftelsen AllBright som arbetar för jämställdhet och diversifiering på ledande positioner i näringslivet. De fem vd:arna är:

  • Bengt Johansson, vd Forsen
  • Henrik Saxborn, vd Castellum
  • Kerstin Lindberg Göransson, vd Akademiska Hus
  • Mona Finnström, vd Fastigo
  • Terje Johansson, vd MKB Fastighets AB

Fyrstegsprogram
–Vd:arna har valt att bli konkreta, sätta mål, pröva nya arbetsmetoder och möta varandra för att gemensamt ta fram de bästa handgreppen, säger Amanda Lundeteg, vd för stiftelsen AllBright.

De fem har undertecknat ett löfte som bland annat innebär att deras organisationer ska genomgå ett fyrstegsprogram för att förbättra jämställdheten. Programmet innefattar att:

  1. Kartlägga jämställdheten
  2. Budgetera för ett aktivt jämställdhetsarbete
  3. Utbilda bort okunskap
  4. Målsätta representationen av kvinnor i ledningen till minst 40 procent

Snubblande nära
Fastighetsbranschen visar att det är fullt möjligt att nå jämställda styrelser och är dessutom snubblande nära jämn könsfördelning i ledningarna.

På bara fem år har andelen kvinnor i ledningarna ökat från 18 till 33 procent. Och sett till hela fastighetsbranschen är drygt 4 av 10 i ledningsgruppen en kvinna, enligt en undersökning från fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation Fastigo.

 

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega