Partnertext från Aff

Så handlar du upp städning

Aff har tagit fram en ny mall som gör det lättare för dig att upphandla städning.

Städning är en av de absolut vanligaste upphandlingarna som görs vare sig du är fastighetsägare, bor i bostadsrättsförening eller är hyresgäst.

Men det är också en av de svåraste tjänsterna att beskriva. Aff har därför tagit fram en mall till ett förfrågningsunderlag tillsammans med våra medlemmar i branschen för att underlätta i avtals- och upphandlingsskedet.

Medelstora entreprenader
Mallen är framtagen främst för små till medelstora entreprenader. Den omfattar ett komplett förfrågningsunderlag för trapp- och kontorsstädning inklusive övriga gemensamma utrymmen.

– Vi hoppas nå en bredare målgrupp med denna mall. Detta en utmärkt mall att utgå ifrån om du hyr en lokal och vill handla upp och sätta egna krav på din städning i lokalerna, säger Philip Österlund, vd på Aff.

– Det är inte alltid företag har denna kompetens. Därför är det bra att kunna använda sig av en mall som städleverantörerna är bekant med,

Kompletta exempeltexter
Förfrågningsunderlaget omfattar kompletta exempeltexter samt relevanta rådstexter och bygger på en utförandeentreprenad.

Mallen är helt baserad på juridiska grunden ABFF 15.

– Detta är den andra mallen vi lanserar i den nya strukturen och fler är på gång. Vi jobbar hela tiden med att göra det så lätt som möjligt för våra kunder att göra en upphandling och skriva avtal med sin motpart när det gäller tjänsteupphandlingar, säger Philip Österlund.

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens