Gallerian hittar hyreskunder för att stärka utbudet till generation Z och Alpha

Gallerian i centrala Stockholm lockar många besökare från de yngre generationerna. Nu öppnar två nya pop ups från aktörer som båda flörtar lite extra med denna grupp – DRMLND och Yeppo & Soonsoo.

Handelsplatsen Gallerian samlar idag koncept inom shopping, mat och upplevelser. Bland besökarna finns ett tvärsnitt av stadens invånare såväl som många turister. Den mest dominerande besöksgruppen är dock generation Z och Alpha, alltså personer födda mellan 1995 fram till nu. Enligt en kundundersökning utförd av Gallerian bestod så mycket som 35 procent av besökarna 2023 av personer från generation Z*. I februari och mars öppnar två nya butiker som tilltalar de yngre generationerna lite extra – DRMLND och Yeppo & Soonsoo.

– Vår pop up-uthyrning är bland annat ett verktyg för oss för att ligga i framkant och möta framtidens koncept. Vi är övertygade om att DRMLND och Yeppo & Soonsoo kommer uppskattas bland Gallerians besökare och vi är glada över att få in dessa vassa och nytänkande aktörer hos oss, säger Alice Leffler, Specialty Leasing Manager på AMF Fastigheter.

Hos DRMLND hittar du tusentals pärlor, berlocker, spännen och dekorationer i alla regnbågens färger för att själv kunna designa och skapa egna accessoarer. Med obegränsade variationer kan besökaren skapa bland annat halsband, armband och mobilskal i en sociala medier-vänlig och pastellig drömvärld. Bakom DRMLND står Mikael Söderlindh, grundaren av Happy Socks och Häxan.

– Efter många år som flitig entreprenör har jag aldrig upplevt ett koncept som fått så snabbt genomslag som DRMLND. Den yngre målgruppen som vi vänder oss till konsumerar, delar och skapar på ett helt nytt sätt, och att se det i praktiken tvingar mig att omdefiniera min marknadsföringsbakgrund för att förstå de förändringar som har skett. Det känns helt rätt för oss att fokusera på nästa butik mitt i stan, där Gallerian bäst kan tillgodose våra behov av placering, varumärken och målgrupp, säger Mikael Söderlindh.

Yeppo & Soonsoo är ett finskt varumärke för koreansk hudvård, ”K-beauty” med butiker i Finland och online. Etableringen i Gallerian blir den första i Sverige. Konceptet är inspirerat av den sydkoreanska kulturen och kärleken till vacker hud och i butikerna får man också uppleva den autentiska koreanska atmosfären. Yeppo & Soonsoo erbjuder ett nytt, trendigt och bra urval av K-beauty och livsstilsprodukter.

DRM LND öppnar i en lokal nära entrén mot Hamngatan den 17 februari och kommer att finnas på plats året ut. Yeppo & Soonsoo öppnar den 1 mars i södra Gallerian och kommer att finnas på plats till oktober 2024. Ansvarig uthyrare från AMF Fastigheter/Gallerian är Alice Leffler.

*Undersökningen omfattar personer födda år 2008 eller senare, eftersom personer under 15 år ej ingår i denna undersökning. De deltagande är frivilligt rekryterade vilket ger ett i det närmaste representativt urval, men inte 100 %.

Källa: AMF Fastigheter

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega