Försäljningsrekord för Ferroamp

Ferroamp gör ett rekordkvartal och ökar sin försäljning med 60 procent under första halvåret. Snabbast växer försäljningen av villasystem när allt fler vill ta kontroll över sin elanvändning.

– Det kommer att bli en tuff höst på energimarknaden men Ferroamp är en del av lösningen. Med vårt system kan fastighetsägare gå från att vara passiva konsumenter till att aktivt ta kontroll över sin elanvändning med möjlighet att både producera och lagra el, säger Krister Werner, vd, Ferroamp.

Försäljningen under första halvåret uppgår till 94 miljoner kronor vilket motsvarar drygt 85 procent av helåret 2021. Nettoomsättningen under andra kvartalet slår rekord och uppgår till 52,4 miljoner kronor vilket är en ökning med 39 procent jämfört med motsvarande kvartal förra året.

Ferroamp är ett svenskt greentech bolag med inriktning på energi- och effektoptimering av fastigheter. Med EnergyHub har företaget utvecklat ett system som genom en patenterad likströmsteknik kan styra elanvändningen så att fastighetsägaren får ut mer av sina solceller och dessutom kan integrera elbilsladdning och energilager.

Höga elpriser och ökande antal elbilar har bidragit till ett stigande intresset för företagets produkter bland villaägare som vill göra medvetna val och få kontroll över sin användning och produktion av el.

Under våren lanserade Ferroamp också ett nytt batterisystem, Ferroamp Energy Storage Stack (ESS System), som är ett modulärt system som kan byggas ut i takt med växande behov. Batterier som energilager blir allt attraktivare för både större fastigheter och villor och andelen EnergyHub-system som säljs med batterier ökar.

Företaget är i en snabb tillväxtfas och fokus under hösten kommer att vara att öka produktionskapaciteten för att möta den stigande efterfrågan.

– Vi ser fram emot att kunna erbjuda fler fastighetsägare möjligheten att bidra till en grön elektrifiering av samhället. Energiomställningen har bara börjat och värdet av att effektivt kunna kombinera och styra solenergi, elbilsladdning och energilagring har aldrig varit tydligare, säger Krister Werner.

Källa: Ferroamp

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega