Ny mötesplats för ökad trygghet i Rinkeby

Hemmaplanen i Rinkeby har varit öppen för alla sedan midsommar. Foto: Familjebostäder

Familjebostäder bjuder in till hemmafest med prova-på-aktiviteter på Hemmaplanen på Rinkebystråket. Det är en ny mötesplats mitt i Rinkeby för gemenskap och lek som kostnadsfritt välkomnar alla familjer, barn och unga i området.

Samarbete med idrottsföreningar, öppna ytor och aktiviteter för barn och unga är en del av Familjebostäders trygghetsarbete vid sidan om skalskydd, kameror, ökad belysning och säkrare allmänna utrymmen och källarförråd.

– Sedan jag tillträdde har det varit viktigt att öka tryggheten och stärka närområdet i Rinkeby. Istället för att låta ytan stå tom skapar vi liv och rörelse genom en naturlig samlingsplats för rinkebyborna, med aktivitet och lek för unga och barn, säger Dennis Wedin, styrelseordförande för Familjebostäder samt bostads- och fastighetsborgarråd.

En öppen och trygg plats
Det är på tomten för den tidigare gemensamma tvättstugan i Rinkeby som en ny mötesplats sedan en tid står färdig. Hemmaplanen, som platsen kallas, står öppen för alla tills dess att det finns färdiga planer för hur marken ska användas på lång sikt. På Hemmaplanen finns både beachvolleybollplan, beachfotbollsplan och en hinderbana för de yngre barnen.

– Vi vill ge barn och unga tillgång till aktiviteter som stärker tryggheten och skapar gemenskap i våra bostadsområden. Här såg vi möjligheten att skapa en plats där barn och unga i området kan mötas under positiva former, säger Familjebostäders vd Jonas Schneider.

En knuten pistol som symbol mot våldet
På eftermiddagen den 30 augusti fylls Hemmaplanen med musik och föreningsaktiva samarbetspartners till Familjebostäder. Det bjuds på fika, tävlingar, träning och skoj med instruktörer. Alla som vill är välkomna att delta.

Vid detta tillfälle välkomnar Familjebostäder även en tolkning av konstverket Non-Violence till Rinkeby, en skulptur formad som en knuten pistol. I höst inleder Familjebostäder och organisationen Non-Violence Project Scandinavia ett samarbete med Rinkebyskolan där eleverna i årskurs 7–9 får arbeta med frågor som rör konflikt, självkänsla och icke-våld.

Källa: Familjebostäder

Hemmafest i Rinkeby

Hemmafesten sker i samarbete med Non-Violence Project, Rinkeby Run, Som United, Handbollförbundet Öst samt Kista SC.

Läs mer på familjebostader.com/hemmaplanen

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega