Hjulstas hissar dekoreras

Einar Mattsson passar på att dekorera sina nya hissar med naturmotiv när fastigheterna i Hjulsta i nordvästra Stockholm renoveras.

Hissar kan ibland vara ett utsatt ställe. Vi flyttar, bär och transporterar otaliga varor upp och ner i en hiss. Varje dag, år efter år. Det blir märken och bucklor. Någon kan ha ristat in ett fint kärleksbudskap eller skrivit de där orden vi aldrig skulle säga i sällskap av vår mamma.

Fors och skog populärast
För att se om hyresgäster och besökare är mer varsamma med hissarna har Einar Mattsson nu ett projekt där hissarna dekoreras invändigt.

Hyresgästerna i dessa hus inkluderades i urvalsprocessen. De fick välja mellan olika motiv: en skog, en fors, en öken, höstbild eller bergsbild. Majoriteten ville se forsbilden i ett hus och skogsbilden i de andra husen.

I fler hissar
– Alla fastighetsägare vet, att om man gör det fint för sina hyresgäster är de mer rädda om sitt område och huset de bor i. Vi hoppas vi kan bidra till att folk blir gladare av att komma in i den fina hissen, att det känns tryggare och att man är mer rädd om sin hiss, säger Ylva Forslund, områdesförvaltare i Hjulsta.

Hissarna ronderas ofta och följs löpande, och faller hissprojektet väl ut så överväger områdesförvaltare Ylva Forslund att sätta in det i fler hissar i den pågående hissrenoveringen i området.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega