FÖRENING & ORGANISATION

”Genom att dela erfarenheter skapar vi framdrift i branschen”

HALLÅ DÄR...

… Daniel Eriksson, ordförande i organisationen Fastighets- entreprenörerna. Vilka viktiga frågor för branschen arbetar ni med just nu?– Kompetensförsörjning till vår bransch, det vill säga hur lockar vi in unga till fastighetsbranschen och att kategorisera roller på samma sätt, att använda samma terminologi.


”De tekniska systemen behöver kunna prata med varandra”

PROFILEN

Han halkade in i VVS-branschen på ett bananskal och upptäckte hur roligt det är med felsökning och drift. Idag är Hjalmar Nielsen teknikchef på Lassila & Tikanoja, med framtidens tekniklösningar i fokus.


”Positiv stämning och känsla i rummet!”

SEMINARIUM

Årets seminarium Framtidens Förvaltare blev succé! Besökarna fick mängder av inspiration och insikter och Årets Förvaltare utsågs. Det var hög stämning i lokalen och de som var på plats gav evenemanget höga betyg. Läs mer om vad några av besökarna tyckte här.


Partnertext från L&T

L&T tilldelas Platinum-betyg för sitt hållbarhetsarbete

Lassila & Tikanojas långsiktiga hållbarhetsarbete belönas med högsta möjliga Platinum-betyg för andra gången av EcoVadis, en plattform som utvärderar hållbarheten hos internationella företag. L&T fick ett särskilt högt betyg för sitt miljöansvar.


Partnertext från L&T

Tina Hellstadius, ny vd på L&T

Jätten inom fastighetstjänster L&T, Lassila & Tikanoja, har nyligen rekryterat Tina Hellstadius som VD i Sverige. Vidare utses hon till Senior Vice President i koncernledningen i Finland.


Partnertext från Fastighetsentreprenörerna

Varför kan vi inte prata öppet om pris?

Henrik Gustafsson är kontraktschef på Coor Service Management och företaget är medlemmar i Fastighetsentreprenörerna. I sin krönika lyfter han frågan om varför det är känsligt att prata pris vid upphandlingar.


Partnertext från Aff

”Aff ger oss värdefulla insikter”

Att vara med i en branschförening kan ge mycket tillbaka till både företaget och personen som engagerar sig. Ulf Hübenette, styrelseledamot för Aff Forum och till vardags bolagsjurist inom Coor-koncernen, berättar hur det är att vara engagerad i Aff.


Partnertext från Fastighetsentreprenörerna

Självstyrande fastigheter – sanning eller science fiction?

Hur långt kan digitaliseringen ta oss i framtiden? Tillsammans med IoT och AI kanske vi får helt självstyrande fastigheter. Det skriver Patrik Malm på Fastighetsentreprenörerna.


Coor förlänger avtal med Vasakronan

Coor förlänger sitt avtal med Vasakronan om att leverera fastighetsrelaterade servicetjänster i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala.


Partnertext från Fastighetsentreprenörerna

”Vi måste hjälpas åt att trygga kompetensen”

Tack vare digitaliseringen får vi ständigt nya möjligheter att förbättra och förenkla för våra kunder. Men det ställer även höga krav på att hänga med i utvecklingen för att inte förlora i konkurrenskraft.


Serviceindex öppnas för alla

Fastighetsentreprenörernas index för fastighetsservicetjänster blir nu tillgängligt för alla i branschen. Det går att prenumerera på från SCB som tar fram indexet.


Partnertext från Fastighetsentreprenörerna

På gång hos Fastighetsentreprenörerna

Under 2019 avser vi släppa vårt Fastighetsserviceindex så att detta ska bli publikt. Indexet mäter ändringar i kostnader för fastighetsservicetjänster.


”Vi vill verka för större öppenhet i avtalen”

HALLÅ DÄR...

… Björn Thelning, ordförande för Fastighetsentreprenörerna som är ny partner till Förvaltarforum.


Chef för Newsecs danska förvaltning

Newsec tar in Thomas Kempf som ny chef för den danska förvaltningsverksamheten, Newsec Datea. Thomas lämnar därmed en roll som COO på Coor Danmark.


Coor förvärvar norskt service-företag

Coor har tecknat avtal om köp av det norska facility management-företaget West Facility Management.


Unik teknik tar värme från serverhall

Akademiska Hus fick nyligen pris för att bolaget har tagit fram en ny teknik för att ta vara på värme från en serverhall i Linköping.


L&T vann upphandling om drift av 344 skolor

Efter en offentlig upphandling med Sisab har Lassila & Tikanoja fått förnyat förtroende att sköta fastighetsdriften av 344 skolfastigheter i Stockholm.


Stockholmsbolag går ihop om utbildning

Familjebostäder, Svenska Bostäder, Stockholmshem, Yrkesakademin och Arbetsförmedlingen startar i gemensam regi en utbildning för personer som vill arbeta med fastighetsservice.


Coor växer i Danmark

Coor har tecknat avtal om att köpa det danska lokalvårdsföretaget Elite Miljö.


Vasakronan satsar mer på teknisk utveckling

Vasakronan skapar en ny teknikorganisation byggd för att bättre hantera förändring och utveckling. Samtidigt läggs fler fastighetsanknutna servicetjänster ut på Coor.


Ny städrobot från Coor

Coor presenterar en ny städrobot med namnet Taski Aerobot 1850. Roboten utför dagliga golvstädrutiner och rengör upp till 1000 kvadratmeter per timme.


Riba ska förvalta Handels fastigheter

Handelsanställdas förbund har tecknat avtal med Riba om förvaltningen av förbundets fastigheter.


Bygg varumärke och höj fastighetsvärdet

Att erbjuda kringtjänster och bygga varumärke för sina kontorsfastigheter är ett sätt att attrahera nya hyresgäster och höja fastighetsvärdet, säger Daniel Stigberg på Coor.


Platzer tecknar avtal med Coor

Platzer Fastigheter har tecknat ett tvåårigt avtal med Coor. Avtalet innebär att Coor levererar teknisk och administrativ fastighetsförvaltning med tillhörande tjänster till Platzers nya fastighetsbestånd i…


Effektiviserad drift ger bättre kontroll

Hemsö bantar antalet leverantörer och utökar centrala inköpsfunktionen.


Vilka är framtidens största utmaningar?

Frågan står i centrum när branschens ledande företrädare delar med sig av sina insikter på Framtidens Förvaltare, seminariet för dig som arbetar med fastighetsförvaltning.


Bravida utökar service till skolor

Bravida fördjupar relationen med Sisab (Skolfastigheter i Stockholm) och tecknar serviceavtal för vvs-system i Sisabs fastigheter. Affären leder till omkring tio nya heltidstjänster på Bravidas…


För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega