Folkuniversitet förlänger hyreskontrakt på 4 000 kvm med Wallenstam

Folkuniversitetet hyr sedan 1994 drygt 4 000 kvadratmeter på Norra Allégatan i Göteborg av Wallenstam. Ett samarbete och avtal som nyligen har förlängts med ytterligare 10 år. Framåt sommaren påbörjar Wallenstam en renovering och ombyggnation i fastigheten med hållbarhet i fokus avseende både administrativa ytor och lärmiljöer.

Folkuniversitet hyr sedan 30 år tillbaka 4 000 kvadratmeter på Norra Allégatan i Göteborg (Pustervik 2:19). Ett avtal som nu har förlängts med ytterligare 10 år.

– Vi har haft glädjen att ha Folkuniversitetet som hyresgäst i hela 30 år. Jag är stolt över att vi nu lyckats möta deras behov av framtida utveckling och fått fortsatt förtroende som hyresvärd för en lång tid framöver, säger Marina Fritsche, regionchef Göteborg och vice vd för Wallenstam.

Renoveringen kommer att genomföras i etapper för att påverka ordinarie verksamhet så lite som möjligt. Värmesystem, belysning och ytskikt ses över i hela fastigheten och själva entrén flyttas något för att bidra till bättre flöde och en mer välkomnande miljö. Störst förändring kommer att ske i fastighetens övre plan som nyttjas administrativt. Här skapas större grupprum, öppna kontorsytor och en trivsam multilounge för alla medarbetare.

– Vi är glada över att ha med oss Wallenstam i vår långsiktiga nysatsning på folkbildning, utbildning och kultur. Med renoveringen anpassar vi lokalerna för framtiden och gör dem mer inbjudande och representativa för vad Folkuniversitetet står för, det vill säga öppenhet, nyfikenhet och förändring, säger Stig-Olov Blixt, stiftelserektor vid Folkuniversitetet.

Källa: Wallenstam

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega