Heba lanserar bostadsnära och obemannad coworking

Nyproducerade bostadsområden växer fram i Stockholms kranskommuner och behov av arbetsplats utanför, men nära, hemmet ökar. Därför lanserar Heba Fastighets AB nu ett eget koncept för coworking: Close to home. Först ut är Close to home i Norrtälje.

Hebas coworking har utvecklats för att tillmötesgå ett behov som uppenbarat sig i framför allt nyproducerade områden – behovet av en naturlig, social samlingsplats för människor och företag.

– Genom satsningen på Close to home lanserar Heba en ny men självklar verksamhetsgren som ger oss möjlighet att öka våra fastigheters intjäningsförmåga. Vi anser att uthyrning på delningsmarknaden ligger i linje med vårt strategiska arbete att satsa på affärsutveckling, diversifiering av inkomstkällor och digitalisering. Vårt koncept är unikt genom att vara prisvärt och obemannat med hjälp av rätt digital teknik. Vi har redan hyrt ut en del av coworkinglokalen, säger Patrik Emanuelsson, vd Heba.

Bostadsnära
Som namnet, Close to home, antyder kommer Hebas coworkingsiter etableras i bostadsområden. Fler får då möjlighet att ha promenadavstånd till jobbet. Pendlare och hemarbetares behov av en stimulerande arbetsplats ska tillgodoses på bottenvåningen av flerbostadshus, däribland hus som ägs av Heba.

Den första coworkingsiten kommer att öppna i Norrtälje Hamn, i Hebas fastighet på Pilgatan 13–15 vid Hamnparken. Heba erbjuder sina bostadshyresgäster ett medlemskap i Close to home till förmånliga priser som en boendetjänst.

Undersökt marknaden
Under hösten 2023 gjorde Heba en omfattande marknadsundersökning i Roslagen kopplat till coworking. Undersökningen har legat till grund för utformningen av medlemskap och erbjudanden. Såväl privatpersoner som företag ska kunna vara medlemmar. Det kommer vara möjligt att teckna olika medlemskap styrt av det egna behovet.

Coworkingverksamheten kommer drivas genom det helägda dotterbolaget Heba Close to Home Coworking AB och leds av Hebas chefsjurist och ansvariga för delningsmarknader Haymanot Wachtmeister.

Sedan 2021 är Heba delägare i Colive, som erbjuder delningsbostäder. Close to home coworking är Hebas andra satsning på delningsmarknader.

Läs mer på: closetohome.se

Källa: Heba

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega