Partnertext från Kiona

Rikshem väljer Web Port som SCADA-system för hela beståndet

Foto: Rikshem

Efter en omfattade upphandlingsprocess har Kionas produkt Web Port valts som den primära SCADA-plattformen för Rikshems fastighetsportfölj. Förmåga att skapa ett teknikledande system baserat på kundernas egna behov och önskemål avgjorde valet av Kiona.

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag med över 500 fastigheter och cirka 30 000 lägenheter på utvalda tillväxtorter. Införandet av Kionas SCADA-plattform kommer att förbättra och effektivisera förvaltningen och kontrollen av Rikshems varierande utbud av fastigheter avsevärt. Valet bidrar till digitalisering av fastigheter och möjliggör en valfrihet i vilka system, komponenter och integratörer som Rikshem kan välja och använda, nu och i framtiden.

Stort intresse från branschen

Peter Garnbratt, Kiona

Anbudsprocessen för Rikshems SCADA-plattform var omfattande och lockade intresse från flera stora systemleverantörer. Web Port stod ut, mycket på grund av dess öppenhet, integrationsmöjligheter mot DUC:ar och andra system, samt ett väl utbyggt användargränssnitt.

– Vi är mycket glada över att ha blivit valda som Rikshems leverantör av SCADA-plattform för deras fastighetsportfölj med vår produkt Web Port, säger Peter Garnbratt, kommersiellt ansvarig för Web Port på Kiona, och fortsätter:

– Detta samarbete cementerar Web Port som en av de mest uppskattade plattformarna på marknaden, vilket till stor del beror på stabil funktion, hög teknisk nivå samt god förmåga att inkludera både ny och äldre teknik i alla fastigheter. Nu ser vi fram emot implementeringsfasen där vi kommer arbeta nära både Rikshem och de Kiona-partners som anlitas för implementationen, avslutar Peter.

Daniel Östman, Rikshem

– Partnerskapet mellan Kiona och Rikshem är en viktig pusselbit i vårt arbete med att bana väg för en mer effektiv och hållbar fastighetsförvaltning. Det gynnar inte bara de inblandade organisationerna, utan även människorna som bor i våra fastigheter. Vi är mycket nöjda med vårt val av Web Port som kommer bli en central plattform för oss på Rikshem. Det möjliggör både kontroll och övervakning av våra fastigheter, men även enkel anslutning till andra system och plattformar genom att vara öppet och oberoende, säger Daniel Östman, Chef Energi & Teknikutveckling, Rikshem AB.

Om Web Port

Med Web Port kan du ansluta, visualisera, övervaka och skapa smarta, skräddarsydda lösningar för nästan alla utmaningar inom automation, energieffektivitet och rapportering.

  • Använd samma system för små och stora projekt, lokalt i byggnaden och i molnet.
  • Spara tid under integration, installation och drift med plattformens arkitektur, öppna struktur och tidsbesparande funktioner.
  • Få full kontroll över lösningen du skapar. Du bestämmer vilken maskinvara som ska användas, vem du ska arbeta med, vilka funktioner som behövs, hur lösningen ska driftsättas och hur den slutliga lösningen ska se ut.

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega