Einar Mattsson stöttar Mamma Uniteds utbildning för mammor

Einar Mattsson stöttar Mamma United med pengar till ett kostnadsfritt utbildningsprogram för mammor i Hjulsta. Utbildningen syftar till att ge deltagande mammor verktyg, kunskap och motivation för att påverka sin egen och sina barns livssituation.

Mamma United är en ideell förening som erbjuder mammor i socioekonomiskt utsatta områden en plats i ett kostnadsfritt utbildningsprogram. Programmet omfattar frågor om hälsa, ekonomi, matvanor, arbetsmarknad och föräldraskap med föreläsare från olika myndigheter, föreningar och företag. Läs mer i Förvaltarforums artikel om Mamma Uniteds arbete med Victoriahem.

Mamma United grundades 2020 och är idag verksamma i fem kommuner och nio bostadsområden.

– Ett långsiktigt samarbete med fastighetskoncerner som Einar Mattsson är otroligt viktigt. Stödet Mamma United får från Einar Mattsson innebär att vi kan starta upp fler grupper. Då når vi fler kvinnor som får skarpare verktyg för att orientera sig i samhället och kunna påverka sitt och sina familjers liv. Hittills har vi fått ett bra gensvar från mammorna i de fem kommuner där vi redan finns. En framgångsfaktor är att vi inte är en myndighet, säger Anja Nordenfelt grundare av och verksamhetschef för Mamma United.

– Vi arbetar med socialt värdeskapande för att öka områdets attraktivitet och då krokar vi ofta arm med andra aktörer. Utöver ett ekonomiskt stöd till Mamma United kommer vi marknadsföra utbildningen i området och tillhandahålla lokaler, säger Natalie Dandeby, Einar Mattssons områdesförvaltare i Hjulsta.
 
Samarbetet omfattar initialt två utbildningsgrupper i Hjulsta i Stockholm. En grupp startar under hösten 2023 och en under våren 2024. På sikt har Mamma United ambitionen att fortsätta utbilda mammor i Hjulsta och starta upp nya grupper i fler områden.

Källa: Mamma United

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega