Skandia Fastigheter erbjuder service för vintercyklister

Antalet personer som väljer att cykla till jobbet går uppåt visar Stockholms Stads mätningar. Och många cyklar året om, vilket ökar antalet vintercyklister. Skandia erbjuder sina kontorshyresgäster cykelservice, för att främja hälsa och bättre klimat.

Flera fastighetsägare utökar nu sin service för att möta vintercyklisternas behov. Cykelservice på jobbet, cykelparkeringar som är säkra och ändamålsenliga, tvättmöjligheter för cykeln och möjlighet till ombyte och dusch är några av de saker som efterfrågas.

Skandia Fastigheter har under flera år erbjudit cykelservice till sina hyresgäster som en del i sitt arbete att skapa miljöer som främjar hälsa och ger minskad klimatpåverkan. Under cykelservicedagarna kommer MIOO mobil cykelverkstad till Skandia Fastigheters kontorsfastigheter och servar hyresgästerna på plats.

– Möjligheten att få sin cykel servad på arbetsplatsen är mycket uppskattad och i takt med att antalet vintercyklister blir allt fler så har vi på Skandia Fastigheter successivt utökat tjänsten och erbjuder numera våra kontorshyresgäster i Stockholm med omnejd cykelservicedagar med regelbundenhet hela året om, även vintertid, säger Linda Ståhl, kommunikationsstrateg på Skandia Fastigheter.

Cykeln behöver extra underhåll på vintern
Tomas Grönqvist som är VD på cykelserviceföretaget MIOO förklarar varför det är extra viktigt att underhålla cykeln vintertid.

– Saltet på våra vägar är bra för att hålla borta halkan, men det sliter på cyklarna som behöver regelbunden rengöring. Att få hjälp med att byta till dubbdäck underlättar och gör vintercyklingen säker och bekväm. För att synas i mörkret är det också viktigt att få en check på att cykeln har fungerande belysning och reflexer, tipsar han.

”Toppen att få hjälp”
Ingrid Kling på Knowit, hyresgäst hos Skandia Fastigheter, har bestämt sig för att fortsätta cykla i vinter och passar på att byta till dubbdäck under en av servicedagarna i november.

– Det bästa med att cykla till jobbet är att jag får en timme utomhus varje dag, oavsett väder. För mig är det här den första vintern som jag cyklar, och det har fungerat över förväntan. Cykelvägarna från Bromma där jag bor har varit bra snöröjda och det är toppen att jag kan få hjälp med att byta till dubbdäck här på plats.

Källa: MIOO Cyckling AB

Om MIOO Cycling

MIOO är nominerade till Nordic Prop Tech Award 2024. Priset delas ut av PropTech, ett nätverk för alla aktörer som är involverade i fastighets- och byggteknologi. MIOO nomineras för sin cykelservicetjänst som möjliggör för fastighetsägare att på ett enkelt sätt främja cykeln som transportmedel till och från arbetsplatsen. MIOO Cycling AB grundades 2019 för att göra det enklare för fler att välja sin cykel som transportmedel i vardagen. MIOOs plattform innefattar mobil cykelservice, stöldskyddsmärkning och försäkring. Idag är det ett 30-tal fastighetsägare som genom samarbete med MIOO erbjuder cykelservice för sina hyresgäster.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega