Uppsalahem är bäst på att satsa på startup-innovationer

Under de senaste åren har Uppsalahem ökat takten när det gäller innovation och samarbeten med start-ups. Vattenbesparing, trygghetssensorer och automatiska uppdateringar av postfack är några idéer som nu gett bolaget pris för initiativen.

Uppsalahems satsningar på nya innovationer har till exempel resulterat i nya projekt gällande vattenbesparing i tvättstugor, digital trapphusinformation med automatisk uppdatering av trapphusregister, postfack och namn på dörren.

Vidare har man testat nya trygghetssensorer och sensorer i miljöstugor och delad fordonspool med sina hyresgäster. Näst på tur står innovationsprojekt inom skadedjursbekämpning, vattenspar i dusch samt framtidens studentkök.

Förankring i organisationen
Nu har Uppsalahem vunnit pris för sitt stora innovationsengagemang och att med bred förankring i organisationen ha utvecklat en effektiv intern process för att testa och skala upp nya innovativa lösningar.

– Det här priset är tillägnat hela vår organisation som bara på några har ökat sitt innovationsengagemang något oerhört. Vi vågar testa nytt, är nyfikna och söker kontinuerligt nya samarbeten med nytänkande företag. Jag hoppas att fler innovatörer får upp ögonen för oss och kommer med nya uppslag så att vi kan erbjuda våra hyresgäster nya smarta lösningar, säger Maria Svanberg, chef för innovation och utveckling på Uppsalahem.

Initierat flest samarbeten med startups
Uppsalahem tilldelas alltså Ignite Sweden-priset för att under 2023 vara det bolag som initierade flest samarbeten med startups inom ramen för Ignites samarbete med Uppsala kommun.

– Uppsalahem imponerar med sitt gedigna intresse för startupdriven innovation. De är en sann förebild för hur nya tekniker och lösningar på ett strukturerat sätt kan testas och skalas för att lösa utmaningar kring hållbara och smarta fastigheter. Det finns ett stort engagemang och nyfikenhet i organisationen, tillsammans med en vilja att tänka nytt, säger Linus Arnold, Director Development Projects, Ignite Sweden.

Källa: Uppsalahem

Om Ignite Sweden

Ignite Sweden är ett initiativ med mål att katalysera kommersiella partnerskap mellan innovativa startups, näringslivet och offentlig sektor. Ignite Sweden drivs av SISP- Swedish Incubators & Science Parks och har utvecklats av inkubatorerna LEAD, MINC, STING, THINGS, UMINOVA, Kista Science City och Sahlgrenska Science Park. Initiativet är samfinansierat av Vinnova och Energimyndigheten.

Källa: Ignite Sweden

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega