Diös anpassar citylokal till ny hantverkspizzeria i Skellefteå

Nu står det klart att restaurang Hantverket flyttar in hos Diös på Kanalgatan i centrala Skellefteå, mitt i kulturkvarteret ett stenkast från Sara Kulturhus. Lokalerna anpassas till en modern och mysig restaurang med återbrukad inredning och gästerna välkomnas från och med maj 2024.

Hantverket blir en helt ny typ av restaurang i Skellefteå som satsar på pizza och smårätter där själva hantverket tas på stort allvar. De arbetar med noggrant utvalda råvaror, nyskapande drinkar och ett brett urval av viner. Diös och hyresgästen har skrivit grönt hyresavtal och tillsammans skapar de en modern restaurang med återbrukad inredning. Atmosfären ska bjuda in till umgänge och genuina matupplevelser, oavsett om man väljer barhäng och smårätter med kollegor efter jobbet eller avnjuter en mysig middag tillsammans med vänner och familj.

– Hantverkets nisch är unik och både särskiljer sig från och kompletterar Skellefteås övriga restaurangscen på ett hållbart, medvetet och spännande sätt. Vi ser fram emot att välkomna dem till sina nya lokaler i maj och att njuta av god mat och dryck på en av stans bästa restaurangadresser, säger Jenny Forssell, kommersiell förvaltare, Diös Skellefteå.

– Skellefteå växer verkligen så det knakar nu och staden utvecklas, med nyinflyttade och besökare från både när och fjärran. Tanken med Hantverkets koncept är att fånga upp det genuina och lokala i våra pizzor, smårätter och dryckesval samtidigt som vi tar fasta på de senaste internationella trenderna inom mathantverk. Tillsammans med Diös utvecklar vi den perfekta lokalen för vårt restaurangkoncept, säger Abbas Azemi, krögare Hantverket.

Källa: Diös

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega