Schneider Electric levererar laddpark i centrala Uppsala

I samband med nybygget av ett flerbostadsområde i Uppsala har Schneider Electric levererat 32 nya laddplatser åt hyresgästerna. Laddplatserna är integrerade med Part Systems styrsystem Sensact Portal och fungerar sömlöst tillsammans med EV Charging Expert.

Schneider Electrics elbilsladdare för flerfamiljshus, EVlink Pro AC, har installerats på 32 laddplatser vid parkeringen utanför sex av de nya lägenhetshusen i Nyby, Uppsala. Med hjälp av förstärkt säkerhet och uppkopplingsmöjligheter säkerställs en pålitlig, stabil och smart laddning. Laddarna är dimensionerade för en effekt på 32A/22kW och inkluderar även laststyrningsprogrammet EV Charging Expert för smart energianvändning vid laddning av elbilar, åtkomsthantering och övervakning.

– Vi är jätteglada över att kunna erbjuda hyresgäster en komplett och smidig laddningslösning för deras elbilar. Det tillhörande laststyrningsprogrammet är en innovativ lösning som underlättar för våra installatörer och fastighetsägare samt ger hyresgästerna en optimal användarupplevelse, säger Mattias Krogstad, säljare på Schneider Electric.

Part Systems styrsystem, Sensact Portal, är kompatibelt med EV Charging Expert. Integrationen mellan Sensact-plattformen och Schneider Electrics enheter fungerar sömlöst och samspelar på ett smidigt sätt. Styrsystemet finns installerat i lägenheterna och hyresgästerna kan styra flera komponenter direkt från sitt hem. Bland annat kan enskilda laddare kopplas till den specifika lägenhet som använder laddaren. Styrsystemet används dessutom som grund för debitering.

– Samarbetet med Schneider Electric ger oss möjligheten att bredda vårt sortiment och integrera vår lösning med deras, vilket ger våra kunder en trygghet. Just nu ser vi kombinationen av elbilsladdning, solceller och batterilagring som ett spännande område där det finns stor framtidspotential tillsammans med Schneider Electric, säger Henrik Niska, CTO på Part Systems Sweden AB.

Sensact Portal erbjuder en digitaliserad helhetslösning för flerbostadshus med en plattform vars funktioner kan anpassas efter behov och önskemål. En annan fördel med systemet är möjligheten att kunna ge hyresgäster incitament till att sänka sin elanvändning. Det blir billigare och mer energieffektivt för båda parter.

Källa: Schneider Electric

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega