Kalmarhem satsar på underhåll istället för nyproduktion

Kalmarhem har haft stort fokus på nyproduktion under tidigare år. Nu pausar man detta och satsar på underhåll och reinvesteringar, för att minska underhållsskulden.

Under senaste år har stort fokus varit på nyproduktion och Kalmarhem har tillfört cirka 700 bostäder till Kalmarborna. Parallellt med detta har bolaget arbetat på ett mer strukturerat sätt med att både utföra och inventera det underhållsbehov som finns i det befintliga fastighetsbeståndet och redan förra året togs beslut om att pausa all nyproduktion för att istället fokusera på underhåll och reinvesteringar.

Den pågående inventeringen kommer att ge Kalmarhem förutsättningar för att planera, prioritera och genomföra sitt underhåll på bästa sätt. Redan idag satsar bolaget mycket på underhåll men för att komma ifatt med det behov som finns behöver underhållstakten ökas rejält under de kommande tio åren.

Detta samtidigt som de ekonomiska förutsättningarna i samhället har försämrats, vilket innebär att utmaningen framåt är tvådelad:

  • Öka underhållet av fastigheterna.
  • Finansiering. Hitta de ekonomiska medel som krävs för detta.

Komma ifatt underhållet
Kalmarhem förstår vikten av och planerar för att arbeta strukturerat, långsiktigt och professionellt för att hitta den finansiering som krävs för att komma ifatt med att underhålla bolagets fastigheter.

I de uppdaterade ägardirektiven som bolaget diskuterat med ägaren blir det tydligt med ett ännu större fokus på underhåll och reinvestering. Så stor andel som möjligt av resultatet som överstiger budget ska användas för underhåll och reinvestering.

– Vår underhållsinventering ger oss de planeringsförutsättningar vi behöver och vår viktigaste kundfråga just nu och för flera år framöver är och kommer vara att underhålla våra fastigheter, säger Per Stephani, VD för Kalmarhem.

Källa: Kalmarhem

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega