Johanna Bjurskog blir ny hållbarhetschef på Riksbyggen

Från den 1 september axlar Johanna Bjurskog rollen som hållbarhetschef på Riksbyggen. Johanna kommer fokusera på hur Riksbyggen ytterligare kan öka återbruk, biologisk mångfald och social hållbarhet – frågor med stor utvecklingspotential i bostadssektorn. Johanna kommer närmast från rollen som bostadspolitisk expert och projekt- och förändringsledare för klimatfärdplan nyproduktion på Riksbyggen.

– Jag är oerhört taggad på att ta mig an Riksbyggens hållbarhetsarbete tillsammans med ett fantastiskt team. Både den gröna omställningen och social hållbarhet är frågor jag brinner för, säger Johanna Bjurskog.

Johanna, som är certifierad förändringsledare och statsvetare i botten, har ägnat sitt yrkesliv åt bostads-, bygg- och hållbarhetsfrågor. Innan Johanna började på Riksbyggen var hon kanslichef för Kommittén för modernare byggregler. Hon har också erfarenhet från både nationella och internationella roller i Regeringskansliet, myndighet, kommun och branschorganisation.

Riksbyggen är en av de större samhällsbyggarna i Sverige och hållbarhet har en framträdande roll i Riksbyggens båda affärsområden – nybyggnation av bostäder och fastighetsförvaltning. Över en halv miljon människor bor i bostäder som Riksbyggen förvaltar.

– Som stor aktör har vi på Riksbyggen ett stort ansvar både att göra nödvändiga omställningar i vår egen verksamhet, men också att inspirera andra i branschen och boende att leva mer hållbart i vardagen, säger Johanna Bjurskog.

Riksbyggen driver också flera hållbarhetsfrågor gentemot regeringen.

– För att skynda på omställningen krävs också politiska insatser. För att säkerställa ett minskat klimatavtryck från nyproduktion av bostäder bör regeringen införa gränsvärden i klimatdeklarationerna redan 2025. För det befintliga bostadsbeståndet behövs ett grönt stöd till bostadsrättsföreningar för att fler ska kunna göra mer snabbare, säger Johanna Bjurskog.

Källa: Riksbyggen

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega