Nu tar vi semester!

Oj, vilket år fastighetsbranschen lägger bakom sig sedan förra sommaren. Om vi tycker det är svettigt med värmen nu är det ingenting mot hur svettigt det har varit för många fastighetsbolag. Vi som har haft förmånen att arbeta i branschen länge vet (nästan helt säkert) att det kommer att vända och bli bra igen. En del bolag kommer säkert få nya ägare, en del kanske till och med går i konkurs. Men det fina med fastighetsbranschen är ju att substansen, det vill säga fastigheterna står där dom står och de behöver förvaltas.

Och med en dåres envishet återkommer jag till att för förvaltaren har inte mycket förändrats, det är ett jobb som ska göras och det är ännu viktigare att göra det bra nu när vinsterna kommer från driftnettot och räntorna stiger. Vi inom förvaltningen tar det med ett upphöjt lugn och tänker att nu är vi i fokus igen. Det är det jag älskar med förvaltning, en fastighet och dess hyresgäster behöver alltid skötas om oavsett omvärlden. Skillnaden är mest att när det krisar blir det som mest tydligt vilka som är bra på det.

Och tänk all ny teknik som kommer snabbt och gör jobbet ännu mer spännande, den snabba digitaliseringen som förenklar och effektiviserar, AI som kan ta bort monotona arbetsuppgifter och ge mer tid för kontakt med hyresgästerna. Branschen känns mer spännande än någonsin och jag hoppas fler ungdomar ska förstå det och se fastighetsförvaltning som ett spännande karriärval – för vi som vet, vi vet att det är bästa jobbet!

Nu går Förvaltarforum ner i varv under juli och laddar för hösten. Under juli kommer endast ett nyhetsbrev i veckan, varje onsdag, laddat med det bästa från året som gick och återpublicering av spännande porträtt av ledare i branschen. Vi är tillbaka med vanliga nyhetsbrevet den 16 augusti.

Hoppas ni alla får en skön sommar och semester!

Ove Nordqvist,
VD Förvaltarforum

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega