Fasadgruppen får uppdrag av Riksbyggen att genomföra ny etapp av energirenovering.

Fasadgruppens dotterbolag SmartFront AB har fått i uppdrag av Riksbyggen att påbörja nästa etapp av den omfattande exteriörrenoveringen och energieffektiviseringen av Brf Storspoven i Umeå. Projektet omfattar totalentreprenad på samtliga åtta huskroppar i föreningen.

SmartFront har under höst och vinter genomfört en entreprenad med ett provhus för att kunna identifiera okända förutsättningar inför genomförandet av projektet i sin helhet. I projektet installeras nya ytskikt på fasaden där teglet kommer att plockas ner och ersättas med putsfasad som isoleras med mineralull. Husets tak kommer att renoveras, marken dräneras och montage av nya ventilationskanaler enligt SmartFront-metoden kommer att installeras. Ordervärdet för den nya etappen uppgår till drygt 104 mkr.

”Det känns väldigt bra att nu kunna påbörja energirenoveringen av hela Brf Storspoven. Genom att ta ett helhetsgrepp som innefattar både fasad och ventilation kommer energiprestandan att förbättras med mer än 50 procent, samtidigt som vi åstadkommer en bättre inomhusmiljö med renare luft och jämnare temperatur”, säger Stefan Forsberg VD på SmartFront.

Källa: Fasadgruppen

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega