Nytt samarbete ska trygga utsatt område

Victoria Park och Bostads AB Poseidon krokar arm för att Lövgärdet i Göteborgs kommun ska strykas från polisens lista på särskilt utsatta områden.

De båda fastighetsägarna i området Victoria Park och det kommunala bostadsbolaget Poseidon har skrivit ett samarbetsavtal för att jobba mot det gemensamma målet.

– Vi är mycket glada och stolta över vårt samarbete med Poseidon och Göteborgs Stad. I samverkan kan vi göra större långsiktig skillnad för våra hyresgäster i vårt dagliga arbete att göra Lövgärdet till en ännu bättre plats att leva på, säger Glenn Malmberg, Regionchef för Victoria Park AB.

Victoria Park och Poseidon äger tillsammans 95 procent av bostäderna i Lövgärdet. Victoria Park äger 1 248 lägenheter samt Lövgärdet Centrum och Poseidon har ett bestånd på 1 364 lägenheter.

Långsiktigt partnerskap
I det avtal som de båda partnerna nu skrivit under lovar man varandra att jobba gemensamt för ett tryggare och mer integrerat Lövgärdet under 2020. Samtidigt öppnar avtalet för ett mer långsiktigt partnerskap.

– Det pågår redan en hel del i Lövgärdet. Vi samverkar med flera olika parter, det byggs nya bostadsrätter och vi på Poseidon fortsätter att renovera våra hus. Sedan drygt ett år tillbaka finns även vår Trygghetsgrupp närvarande i området på kvällar och helger, säger Ulf Lindén, chef Förvaltningsutveckling på Poseidon, och tillägger;

– Vi är väldigt glada att kunna kroka arm med Victoria Park i det goda arbetet och hitta synergier i vår förvaltning som bidrar till att våra hyresgäster kan känna sig stolta över sitt Lövgärdet.

Planerade aktiviteter
De aktiviteter som de båda fastighetsägarna planerar under 2020 är:

  • Att tillsammans med Göteborgs universitet ta fram en behovsanalys för hur tryggheten kan stärkas och problemfaktorer minskas.
  • Utreda möjligheter för gemensamma trygghetsvärdar.
  • Se över utemiljö och belysning för ökad trygghet.
  • Ta fram ett gemensamt koncept för områdesskyltning.
  • Utreda hur torget kan utvecklas.
  • Ta fram former för att långsiktigt samarbete.

Källa: Bostads AB Poseidon

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega