Fler jobb och mindre utanförskap

Fasticon Kompetens Holding startar integrations- och kompetensförsörjningsprojektet Fastighetskompetens 2017 som ska minska utanförskapet och tillföra välbehövlig kompetens till fastighetsbranschen.

Ett första pilotprojektet genomförs i Botkyrka, i samarbete med bland andra Mitt Alby. Ambitionen är att projektet ska spridas till fler miljonprogramsområden i Sverige.

Jonas Gustavsson, vd Fasticon Kompetens Holding

Inte beroende av Arbetsförmedlingen
– Vi ska inte vara beroende av Arbetsförmedlingens resurser och processer. Vi ska på eget initiativ etablera oss i bostadsområdet, på och i närhet till Albyberget, skapa levande mötesplatser och bygga relationer. Det blir informationsdagar, arbetsmarknadsdagar och hjälp med CV-skrivande. Samtidigt ska vi kartlägga den potentiella arbetskraften med hjälp av bland annat fastighetsbranschens valideringssystem Faval, för att sedan matcha och förmedla arbetskraft till fastighetsbranschen, säger Jonas Gustavsson, vd för Fasticon Kompetens Holding.

–Många fastighetsbolag arbetar idag medvetet med social hållbarhet och anställer boende i utanförskapsområden. Det nya vi gör nu är att vi kartlägger och förmedlar kompetens bredare, till hela fastighetsbranschen.

Många vinnare
Projektledaren Tomas Ekelius har bland annat varit vd för Arbetslivsresurs och har lång erfarenhet av kompetens- och matchningsfrågor.

–Det här är jättespännande, det finns så många vinnare om vi lyckas: Arbetsgivare som får kompetent personal, arbetslösa som får anställning och arbetsinkomster, våra miljonprogramsområden blir mer attraktiva. Det finns många unika dimensioner som gör det här uppdraget väldigt speciellt, säger Tomas Ekelius.

Delfinansiering från Tillväxtverket
Michella Haddad, tolk och tidigare bocoach på Victoria Park, blir koordinator och projektets ansikte utåt på plats i Alby.

Fasticon Kompetens har fått tilldelning från Tillväxtverket som delfinansierar projektet.

– Just nu planerar vi för att etablera verksamheten, besöka framtida arbetsgivare och skapa en styrgrupp, bestående av representanter från bland andra Botkyrka kommun, Arbetsförmedlingen, Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd och fastighetsbolag i regionen, säger Jonas Gustavsson.

För mer information kontakta:

Jonas Gustavsson
vd Fasticon Kompetens Holding
073-415 43 10
jonas.gustavsson@fasticonkompetens.se

eller

Tomas Ekelius
Projektledare Fastighetskompetens 2017
tomas.ekelius@fasticonkompetens.se

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega