Öppet hus start för nya bilder av förorten

Alvaro Fuentes, hållbarhetsutvecklare på Botkyrkabyggen, med en av illustrationerna som sammanfattar några av samtalen.

Vilken är din favoritplats och var är det otryggt? Varför slängs soporna fel och vill du måla på trottoaren? Så lät det när Botkyrkabyggen testade en ny typ av dialog med sina boende.

Botkyrkabyggen satsar på platsutveckling, ökad trygghet och trivsel. För att det ska bli rätt och hålla över tid arrangerade bolaget ett Öppet hus i Fittja under fredagen. Modellen kommer användas i fler delar av kommunen.

– Hur ska det kännas i hjärtat att bo och växa upp i våra stadsdelar? Det måste vi utgå från som allmännyttigt bostadsbolag, och därför öppnar vi för samtal och reflektioner, säger Charlotte Ekfeldt, affärsutvecklingschef på Botkyrkabyggen.

Markera med färgprickar
Besökarna hade på fredagen möjlighet att på stora kartor över Fittja markera med färgprickar var man trivs, var man känner sig otrygg och var det behöver ske en utveckling.

Botkyrkabyggens personal ställde också frågor om sophantering och källsortering – hur kan det bli bättre så att Fittja blir renare och trivsammare? För barnen fanns hopprep och kritor med uppmaningen att måla på trottoaren vid entrén.

Botkyrkabyggen kommer arrangera Öppet hus i fler stadsdelar i Botkyrka kommun under sommaren. Förslagen och idéerna kommer att analyseras, bearbetas och tas in i bolagets egen verksamhet och i de samarbeten som finns med bland annat kommun, polis och föreningar.

– Samtalen och bilderna är mycket inspirerande och viktiga i vårt arbete. Nästa steg är att skapa dialoger som fångar barnens erfarenheter och drömmar. Barnens Fittja blir ytterligare en vägledning för Botkyrkabyggens arbete, vi ska skapa goda livsmiljöer för nästa generation, säger Charlotte Ekfeldt.

Källa: Botkyrkabyggen

Bli den första att kommentera "Öppet hus start för nya bilder av förorten"

Lämna en kommentar

Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Välj ett giltigt formulär