Nya hyror klara i Uppsala

Fastighetsägarna Mittnord har kommit överens med Hyresgästföreningen om att justera hyran för omkring 1 700 hushåll i Uppsala kommun med 1,85 procent från och med den 1 februari i år.

– Överenskommelsen innebär en real sänkning av hyran i förhållande till Riksbankens inflationsprognos för nästa år. Det är en dålig signal för långsiktigt ägande av hyresrätter, säger Peter Sörman, näringspolitisk chef.

Tidigare i höstas yrkade Fastighetsägarna Mittnord på en justering av den generella hyresnivån med 3,3 procent från 1 januari. Detta grundade sig på Riksbankens inflationsprognos samt den förväntade positiva utvecklingen av samhällsekonomin och bostadskonsumenternas köpkraft.

– Vi har tvingats att acceptera en justering på 1,85 procent från den 1 februari eftersom Hyresgästföreningen nyttjat sitt veto i förhandlingen. Eftersom det saknas en oberoende medlingsfunktion dit privata hyresvärdar kan gå då förhandlingen inte kommer framåt har vi valt att teckna överenskommelsen, säger Peter Sörman.

Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega