Logga in  |  Annonsera  |  Tipsa oss  |  Om oss  |  Kontakt

Ny marknadsplats för kommersiella lokaler

Den nya marknadsplatsen Newst för uthyrning av lokaler och kommersiella fastigheter är fastighetskonglomeratet SF Invests första bidrag till att utveckla branschen. Newst ska bli mer interaktiv och bättre för hyresgästerna än befintliga marknadsplatser.

Newst ska tillgodose båda sidors intressen.

– Men vi har utgått mycket från slutkunden, hyresgästens behov. Få är i dag nöjda med hur processen att söka lokaler ser ut, man tycker att processen är snårig och informationen bristfällig. Att byta lokaler är ofta ett stort steg för företag och därför vill vi göra det lättare för dem, säger Andreas Nordgren, vd för SF Invest.

Anpassade erbjudanden
På den nya marknadsplatsen kan de sökande tydligt fylla i vilka skallkrav man har på sin nya lokal, exempelvis läge, pris och behov av konferensrum. Denna information skickas sedan till fastighetsägarna som får chans att matcha efterfrågan.

– Det ger fastighetsägarna möjlighet att anpassa sina erbjudanden till de sökandes önskemål. Samtidigt som de fastighetsägare som är på hugget premieras, säger Andreas Nordgren.

Andreas Nordgren och David Lundberg.

Mer förkryssat – mindre fritext
En stor skillnad gentemot befintliga marknadsplatser är enligt David Lundgren, operativ chef för tjänsten, att Newst innehåller mindre av fritextrutor och mer färdiga förkryssade alternativ att fylla i.

– Det ställer större krav på fastighetsägarna att mata in information men ger förutsättningar för en bättre matchning med kunden, säger han.

Även för mindre fastighetsägare
För att göra det lättare även för mindre fastighetsägare att nyttja den nya tjänsten innehåller den ett användarvänligt inbyggt CRM-verktyg, som dessutom är kompatibelt med större fastighetsbolags fastighetssystem.

Fastighetsägare och konsult
– Systemet ger också möjligheter för fastighetsägare och konsulter som hjälper till med uthyrningen att ha tillgång till samma information, allt för att minimera risken för kommunikationsmissar och tidseffektivisera processen, säger Andreas Nordgren.

Text: Hans Hellberg
hans.hellberg@forvaltarforum.se

Här kan du se hur den nya marknadsplatsen fungerar

Här kan du läsa mer om Newst

SF Invest består av 15 stora fastighetsbolag och fastighetskonsulter. Bolagets syfte är att med ett samlat engagemang och på affärsmässiga grunder proaktivt driva fastighetsbranschens innovationstakt framåt med fokus på digitala kring- och stödtjänster.

Läs mer om SF Invest här

Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega