Partnertext från Lexicon Fastighet

Vi hjälper dig med studiebesök och inspiration

Lexicon Fastighet är mer än bara utbildningsarrangör. Sedan 1985 har vi erbjudit både öppna kurser och företagsinterna utbildningar i fastighetsteknik, juridik, besiktning med mera. Vi arrangerar även Förvaltarträffar, Träffpunkter för uthyrare och Träffpunkter för bovärdar.

– För ett par år sedan fick vi även en fråga från en av våra kunder om vi kunde hjälpa till att fixa en kick-off. Önskemålet var att det skulle finnas tid för både interna möten med vardagens diskussionspunkter men också inspirerande studiebesök i olika typer av förvaltning. Självklart ville vi arrangera studiebesök, säger Jessica Andersson, utbildningsansvarig på Lecicon Fastighet Väst.

Förvaltarträff i Köpenhamn
Lexicon Fastighet har nu vid ett flertal tillfällen arrangerat företagsinterna studiebesök i Malmö och Göteborg. Företaget arrangerade nyligen också en förvaltarträff i Köpenhamn som innehöll såväl intressant föreläsning om Ecodriving av Fastighet och en hel dag med studiebesök i Köpenhamns många spännande stadsdelar.

– Vi besökte Tuborg Havn, i dag ett spännande och exklusivt företags- och bostadsområde som uppförts efter att Tuborgbryggeriet lades ner 1996. Dessutom var de spektakulära ombyggnaderna i Nordhavn på besökslistan. Från Silo till bostadsrätter – där finns en av Danmarks dyraste lägenheter någonsin. Den är på 380 kvadratmeter och var 2015 till salu för 30 miljoner danska kronor. Men då fick man en lägenhet med fyra altaner på 16 kvadratmeter vardera.

Kunniga guider
Förutom strålande väder hade man tillgång till en kunnig guide, Mads Rue. Mads är dansk men bor och verkar i Sverige. Han är arkitekt men har även ett förflutet som ledare i bostadsföretag i både Danmark och Sverige.

Dessutom bjöds på en föreläsning om skillnaderna i hur man ser på allmännyttan i Danmark och Sverige.

– Kontakta oss gärna om du planerar för höstens kick-off och vill ge lite extra inspiration till dina medarbetare inför höstens arbete. Vi hjälper dig gärna att arrangera ett studiebesök för din förvaltningspersonal, säger Jessica Andersson.

Läs mer här om Lexicon Fastighets utbud 

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens