Vill du nå våra 25 000 andra förvaltare?
Vill du ha förvaltarforum direkt i mailen?

Victoria Park bryter med entreprenör

Victoria Park har i efterspelet till den stoppade bytesaffären med bostadsbolaget Framtiden valt att bryta med den underentreprenör som utpekats att ha kopplingar till kriminella nätverk.

Med anledning av nyligen publicerade medieuppgifter avseende Victoria Parks renoveringar i Lövgärdet, Göteborg, har bolaget skyndsamt agerat för att få en egen bild av saken.

– Efter kontakt med myndigheter och i andra externa och interna relationer har inget framkommit som bekräftar mediebilden. Victoria Park har trots det, till följd av uppgifter spridda i media, valt att avsluta samarbetet med den aktuella underentreprenören. Victoria Park har även genomlyst övriga samarbeten med bolagets entreprenörer på olika orter utan att några vidare åtgärder krävts, säger Victoria Parks vd Peter Strand i ett pressmeddelande.

180 renoverade lägenheter
Victoria Park förvärvade, och övertog förvaltningen av de cirka 1 300 aktuella lägenheterna under mars 2015. Lägenheterna är byggda under 60/70-talet och var i stort behov av renovering.

Sedan dess har Victoria Park renoverat 180 lägenheter, vilket utgör 14 procent av beståndet. Samtliga renoveringar görs i samband med att hyresgäster flyttar ut. Efterfrågan på dessa nyrenoverade lägenheter är större än de icke renoverade. Samtliga lägenheter är och har varit uthyrda sedan de genomgått renovering.

Uppförandekod
– Vi har en uppförandekod för våra medarbetare, rutiner för kontroll av de entreprenörer vi anlitar och vi ställer vissa krav på våra hyresgäster, för att säkerställa att inga oönskade situationer uppstår. Finns misstankar eller faktisk information om att sådana situationer agerar vi, säger Peter Strand.

Framtiden avbryter affär med Victoria Park

Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega