Framtiden avbryter affär med Victoria Park

Rannebergen. Foto: HansWretling.

Den planerade bytesaffären mellan AB Framtiden i Göteborg och Victoria Park stoppas. Framtiden hoppar av förhandlingarna sedan det framkommit uppgifter om att Victoria Park haft samröre med kriminella nätverk, skriver bland andra Göteborgs-Posten.

Tanken var att Framtiden skulle byta 289 av sina lägenheter i Rannebergen mot byggbar mark i Lövgärdet där bolaget planerade att uppföra drygt 200 lägenheter. Kritiken från hyresgästerna som inte vill ha Victoria Park som hyresvärd har varit stark.

Koppling till kriminell verksamhet
Men nu stoppas alltså affären sedan Framtiden fått information om att Victoria Park anlitat en entreprenör med kopplingar till kriminell verksamhet.

”Igår kväll fick Framtidenkoncernen information gällande Victoria Parks renoveringar i Lövgärdet. Informationen kom från Kunskapscentrum i Göteborg och är av sådan karaktär att syftet med vår ursprungsförhandling inte längre är aktuellt. Därför drog vi tillbaka ärendet i kommunstyrelsen och väljer att avsluta förhandlingen i dag, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Kunskapscentrum i Göteborg är en sammanslutning av polis, åklagare och flera andra myndigheter i samarbete mot organiserad brottslighet.

Extra styrelsemöte
Framtidens styrelseordförande Lars Johansson säger till GP att bolaget kommer att kalla till ett extra styrelsemöte på måndag och att man där kommer att fatta beslutet att avbryta affären.

– Vi har för avsikt att avsluta affären mot bakgrund av den information som vi har fått kring de spaningar som polisen gjort.

Känner inte till uppgifterna
Victoria Park känner inte till de uppgifter som Framtiden syftar på, säger dess vd Peter Strand.

– Vi har tagit del av Framtidenkoncernens beslut samt medieuppgifter gällande våra renoveringar i Lövgärdet, vilket var ny information för oss. Vi ska skyndsamt skapa oss en egen bild av saken och vidta de åtgärder som eventuellt krävs. Enligt samtal med polismyndigheten finns det nu ingen pågående utredning, skriver Peter Strand i ett pressmeddelande.

– Vi har rutiner för kontroll av de entreprenörer vi anlitar för att säkerställa att situationer som den här inte uppstår. Dessa kontroller har gjorts även vid anlitande av denna entreprenör och de har inte föranlett några misstankar om några oegentligheter, säger Victoria Parks vd Peter Strand.

Läs hela artikeln  i GP här

Läs även Bytesaffär i Rannebergen stoppas

 

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega